Hur du laddar ett batteri som inte är ansluten till bilen

Hur du laddar ett batteri som inte är ansluten till bilen

En bils batteri går inte att ladda om den inte är installerad i en bil. Även när det är i en bil, inte generatorn inte helt återställa en batteriets laddning, den bidrar till att upprätthålla ett batteri vid god hälsa, men efter ett tag kan ladda ett batteri bryter, speciellt när man använder en hel del elektriska komponenter. Ett batteri kan också rinna genom att sitta sysslolös i en bil inte används eller lagras på en hylla. Laddning av ett batteri är bäst att använda en lägre strömstyrka inställning under en längre tid

Du behöver:
12-volts batteri laddare.
Skyddsglasögon.
6-gauge (AWG) isolerad batteri kabeln.
Avbitartång /strippa.
2 isolerade alligator klämmor.
Tång.
Batteriuttaget renare.


1.
Gör en jumper kabel för batteriladdaren. Gör detta genom att skära två fot längd 6-gauge isolerad batteri kabeln med avbitare. Strip varje ände av isoleringen från kabeln ungefär en halv tum ned med kabelskalare. Crimp en alligator handtag i vardera änden av kabeln med en tång.
2.
Rengör kontakterna på batteriet med ett batteri terminal renare. Detta kommer att skrapa bort gammal rostig bly och exponera nya ledningen på batteripolen för optimal anslutning.
3.
Sätt på skyddsglasögon och inställningar batteriladdaren till 12 volt (på batteriet laddare kan erbjuda olika volt-inställningar).
4.
Ställ batteriladdaren amp inställning till två, sex eller 12. Ju lägre förstärkarens inställningar, ju längre du bör göra det möjligt att ta ut. Läs i bruksanvisningen för laddaren för den tid och amp förhållandet. En högre amp inställning är acceptabelt om du vill ladda batteriet snabbt.
5.
Ställ batterityp inställningen till "konventionella" (om tillämpligt).
6 .
Ställ batteriet på en hylla, golv eller bord så långt bort från laddaren som längden av klämman trådar av laddaren kommer att tillåta.
7.
Anslut den röda krokodilklämman av batteriladdaren till den positiva batteripolen post. Det kommer att bli ett "+" stämplat på batterifacket i närheten av terminalen inlägget uppgift den positiva inlägget platsen.
8.
Anslut den svarta klämman på batteriladdaren en av klämmorna på bygeln kabeln du gjort. Anslut den andra änden av bygeln kabeln till den negativa batteripolen post. Detta inlägg kommer att visa en "-" på batteriet bostäder
9
Anslut laddaren i vägguttaget. . . Vissa modeller av laddare kommer att starta upp omedelbart medan andra modeller kan ha en strömbrytare eller en timer för att aktivera elektriska strömmen till laddaren.
10.
Låt önskad tid att ladda batteri indikeras av den tid och förstärkaren förhållandet i ägarens manual för laddaren.


Relaterade artiklar


hur en katalysator görs
vad är syftet med topplock i bilar?
hur man byter en Lincoln bränsle Town Car pump
hur man byter stuga luftfilter i en oändlighet
hur du tar bort en låsning hjulmutter
hur en 2-takts förgasare fungerar
Hur fungerar en överföring låda arbete?
hur till check fjädringskomponenter
hur du tar bort små bubblor i en bil färg jobb
Hur en kropp styrmodul arbete?