vad är momentomvandlare fängsel?

vad är momentomvandlare fängsel?

Momentväxlar sitter mellan motor och växellåda i automatik, beskrivs deras syfte i namnet-omvandla kraften från motorn till rörelse i överföringen. Moderna omvandlare kommer med så kallade låsningar för att förbättra effektiviteten

Du behöver:. .
Lös Triple Action renare plats matta (eller någon annan vanlig matta plats renare)
Svamp.

Betydelse

Sedan momentväxlar agera som mellanhänder mellan två komponenter i bilen, de tenderar att drabbas av medfödd felaktigheter som leder till slöseri med kraft å ena sidan, och över- åtdragning på den andra. Låsningar tjänar till att ställa in omvandlaren på vissa nivåer av produktionen för att maximera effektiviteten.

Identifiering

låsningar är en extra del inne i momentomvandlare, som fungerar genom att införa en kontroll mot slirning. Äldre sändningar inte hade låsningar, och var därför mindre korrekt och effektiv.

Överväganden

Automatlådor har en tendens till lägre effekt och högre energiförbrukning jämfört med en liknande spec manualer. Detta händer eftersom det inte är föraren som direkt kontrollerar bilen, utan snarare maskiner försöker närma processen. Vridmoment låsningar uppfanns för att ytterligare begränsa denna lucka.

Typer

låsningar är också känd som kopplingar momentomvandlare, eftersom de bokstavligen koppling de två halvorna av omvandlaren, och satte dem vid en fast hastighet, eller effektnivå. De båda begreppen refererar inte till olika begrepp.

Effekter

Momentomvandlare låsningar genomsnitt 65 procent besparingar på gas, jämfört med äldre överföringar som saknar denna del.

Missuppfattningar

Namnet för den här delen kan vara missvisande, eftersom "fängsel" kunde härledas till: en beslagtagna momentomvandlare. Detta är inte fallet.

Däremot låsningar har sina egna problem, med symptom på fel inklusive märkbar redskap avvikelser och en uttalad ryser när växling.


Relaterade artiklar


hur man ska leva grönt och minska ut koldioxid däck
hur du ändrar bränslefiltret på en ford escort
hur man torkar bort några fönster & speglar lämnar en strimma fri glans
hur man byter kylvätska i en Ford F150
hur man byter luften i kabinen filtret i en Honda Odyssey
hur man byter yttre styrstag slutet på Audi A6 quattro
Hur får man en bil magnet från en bil
Hur diesel filter?
Hur berätta om O2 sensor är dåligt i en ford explorer
när du ska byta motorcykeldäck