symtom på dålig hjullager

symtom på dålig hjullager

Hjullager är avgörande för korrekt funktion av ett fordons nav, däck och församlingar hjul. Genom att tillåta friktionsfri rörlighet och rotation av ett fordons nav församlingar, hjullager främja en smidig bil däck och hjul rörelse. Bad hjullager dock negativt påverkar fordonets däck och hjul drift och producera en mängd olika symptom

Du behöver:. .
Lös Triple Action renare plats matta (eller någon annan vanlig matta plats renare)
Svamp.

Wheel Noise

Det vanligaste symtomet på dåligt hjullager är buller från hjul eller däck område i ett fordon i rörelse. Detta är ofta en slipning, rivning buller som blir gradvis högre när fordonet körs snabbare. Bad hjullager är lätt hörs, men ofta inte lätt diagnostiseras, åtminstone inledningsvis, eftersom de inte är en vanlig bil del som behöver regelbunden service eller bytas ut. Detta innebär att många människor inte är förtrogna med hjullager och ljuden de kan göra när de går dåligt.

Wheel glapp

även om överdrivna hjul buller är det vanligaste symtomet på dåligt hjullager, många gånger ett fordon med dålig hjul lager kommer inte ha några ljud från hjulets eller däckets yta alls. Hjul glapp, eller hjul spela, är ett vanligt symptom på dålig hjullager. Som hjullager förnedra och förlorar sin hållfasthet inne i hjulnavet, kan de tillåta hjulnavet och spindeln lossnar, vilket i slutändan blir sänts till fordonets hjul och däck, ett tillstånd som kan diagnostiseras genom att höja fordonet, gripa den misstänkta hjulet och dra i den.

rattutslag begränsning

Som hjullager korrodera och /eller bli urkärnade och förlorar sin släta yttre väggbeklädnad, hämmar de den släta, obehindrad rotation av hjulet nav och spindel församling, som i sin tur begränsar spinning rörelse av fordonet hjul och däck. Detta begränsade hjul och däck rotation presenterar sig många gånger som fordonet drar åt ena sidan under normal drift, eller att fordonet kräver ökat acceleration för att uppnå normala trafikförhållanden hastigheter.

Onormala däckslitage

Om hjullager bli dålig nog kan de ha en negativ inverkan på slitage mönster av fordonsdäck. Hjullager bidra till det övergripande strukturella integriteten av fordonets hjul församlingar, som hus och förankra fordonets däck. Hjullager som blir extremt löst eller försämras kan orsaka överdriven hjul och däck spelar för att utveckla, och detta överdrivet spel kan placera onormal stress på ett fordon däck. Denna stress orsakar onormal eller för tidig däckslitage att utvecklas.

Framfjädring glapp

Ett fordon som har dåliga lager framhjulet kommer ofta uppvisar symptom på att ha lösa framhjulsupphängningen delar, inklusive symtom på tie-rod slut glapp eller kontroll arm bussning glapp. När tie-länkhuvuden och kontroll bussningar arm slitage överdrivet, de kan ge liknande symptom som av dåliga hjullager: däck /hjul glapp eller fordonets frontparti gungning. Många gånger dåliga hjullager, särskilt dåliga lager som producerar inget buller, diagnostiseras efter eliminering av alla fordon avvikelser framvagnen som orsaken till alla misstänkta hjul /däck glapp eller front-end gungning.


Relaterade artiklar


hur man fixar din bil buckla med en hårtork
hur man kan återställa stötfångarna på en klassisk VW Beetle Volkswagen bugg
hur att blåsa upp en scooter däck
Vilka uppgifter av stötdämpare?
rensar koden oljebyte på en Toyota Prius
hur man installerar frambroms
hur man bestämmer storleken däck fälg
hur man kan kontrollera och fyll på smörjolja
hur du tar bort den inre dörrpanelen i en Saturn S-serien bil
hur man rengör en luft stöd luftfilter