hur man mäter hjulstorlek

hur man mäter hjulstorlek

Bil hjulstorlek kan bestämmas av flera metoder. Alla dessa metoder är korrekta och kan användas vid beställning däck. Mätning dina däck med någon av metoderna nedan kommer att ge dig ett nummer som en säljare på någon däckverkstad bör kunna använda för att få dig däck storlek du behöver.
Göra just en av dessa metoder är tillräckligt, men flera har lagts fram så att du vet alla alternativ

Du behöver:. .
Måttband


1
Bestäm vilka mått du behöver.
Fälgdiameter är från vänster fälgkanten till höger.
Tire diameter är från vänster utanför kanten på däcket till höger utanför kanten på däcket.
Tire radie är ett mått från centrum på fälgen till någon utanför kanten på däcket. Detta kan också beräknas som däckets diameter delat med 2.
Spårvidd är bredden på däcket som skulle kontaktar vägen.
Fälgbredd är bredden på fälgen från utsidan fläns till insidan.

2
att mäta fälgdiameter.
Börja med att placera kanten av måttbandet på läppen på fälgen precis som den uppfyller däcket på vänster sida. Mät sedan till läppen direkt över på höger sida
3
att mäta däckets diameter:. .
Placera kanten av måttbandet till den vänstra sidan av däcket , helst där slitbanan sticker ut så långt bort. Mät sedan till höger sida av däcket, återigen helst där slitbanan sticker ut.
Var noga med att mäta detta ändå, om man mäter i vänstra sidan där slitbanan börjar (vanligt, fliken måttband vanligtvis gillar att "fastna" här), se till att åtgärden till samma punkt på höger sida av däck (I detta fall, där slitbanan sticker ut).
4
att mäta däckets radie.
Håll slutet måttband i mitten av fälgen och mäta till höger sidan av däcket. Återigen, helst åtgärd för att utsidan slitbanan
Eller
helt enkelt dela däckets diameter med 2
5
att mäta spårvidd:. . .
Place slutet av måttbandet hela vägen tillbaka in i hjulhuset, låt det fastna på baksidan av däckets slitbana. Du normalt inte kommer att kunna se denna punkt men litar på att det har fastnat på slitbanan korrekt. Mät till andra sidan av däckets slitbana som är närmast dig
6
att mäta fälgbredd:. .
Detta är lättast uppnås om däcket är nedtagen från fälg. Mått från
insidan däcket plats på utsidan däcket sätet. Inte mäta bredden mellan de två åsar eftersom detta kommer ofta att vara mycket felaktiga

Om detta inte är ett alternativ på grund av verktyg överväganden kan du läsa däcket, hittar du en kod som liknar följande: "P205/40R16". Den "R16" del är fälgen bredd.
7.
Spela in dina mätningar i en tablett eller liten anteckningsbok. Dessa mätningar är ofta refererade och bör stå till förfogande.

Tips och varningar


 • Om du har ett problem med att få i slutet av måttband för att stanna kvar, försöker en liten bit tejp för att hålla den på plats. För små däck, kan du ofta använder en gård eller meter pinne. För att säkerställa dina mått är korrekta, man använda metoden för att bestämma fälgbredd, och sedan använda metod 2 som beskrivs. Dessa hjulstorlek mätningar av fälgen ska matcha.


 • Relaterade artiklar


  Hur konvertera en leverans dator till likström
  Hur bilen EGR-ventiler arbete?
  hur man byter en glödlampa licens plattan ljus på en Acura RSX
  hur man kan anpassa suzuki forenza strålkastare
  Hur fungerar en bil växellåda?
  hur du justerar tomgångsvarvtalet på en elderbrock förgasare
  hur man kan förbättra Lexus RX 300 gas körsträcka
  Hur bilen strålkastare arbete?
  hur man rengör läder fläckar på en bilbarnstol
  hur man bättre gas körsträcka