hur man löda en radiator

hur man löda en radiator

Om skadan till en radiator är inte omfattande, kan en reparation många gånger göras genom lödning. Lödning är inte som lödning eller svetsning, eftersom den inte fysiskt band två metaller tillsammans, det är mer som en patch, men en ganska bra en. Som med svetsning, är mer inte nödvändigtvis bättre. Så länge löda jobbet är en kvalitet en skulle fixa sista för livstid radiatorn

Du behöver:.
Lödkolv
. Lödtråd.
Slipskiva eller tjock stålborste.
Paint (tillval).
Kylvätska.


1.
Förbered det skadade området för lödning. Detta inkluderar borttagande av eventuell färg med en liten slipskiva eller stålborste, tillsammans med att ta bort eventuella ojämnheter eller skarpa kanter som kan finnas. Om du använder en kvarn, vara mycket noga med att inte förvärra skadan, eftersom radiatorer är gjorda av mycket mjukt metall. Rengör sedan området med en stark lösningsmedel som Simple Green eller Brake Cleaner så att löda följer kylaren utan problem. Vid utarbetandet av området, håll utkik efter andra skador, liksom.
2.
Löd det skadade området helt. Använd en hög wattal lödkolv och mycket kraftig lödning tråd. Värm vapnet ordentligt så att lodet smälter väl och obligationer med ytan på radiatorn. Värm den skadade delen av radiatorn med lödkolv och införa tråd långsamt, försöker att inte droppa lödtenn i kylaren själv. Sakta arbeta dig ner sprickan tills den är helt täckt med lod. Kom ihåg att dra ut stickkontakten när du är klar lödning, eftersom de flesta inte stänger av sig själva.
3.
Slipa löd jobbet så att det inte finns några grader eller skarpa kanter. Detta kan göras med ett litet hjul eller stålborste. Tanken är att göra löda linje så smidigt som möjligt och ta bort eventuella föroreningar. Den reparerade delen av radiatorn kan också målas eller ensam. Fyll kylaren med kylarvätska och låt bilen nått sin driftstemperatur och samtidigt hålla ett öga på lödningar område för läckor.


Relaterade artiklar


vad skyddar bilvax mot?
Hur fungerar en leda arbetet lagring batteri?
ta bort vax innan bättringsmålning måla
Hur man vet om en bil har en fabriksgaranti
Hur fungerar ett arbete bil uppskov?
hur man gör hemmagjord bilvax
hur man programmerar en Nissan Keyless fob inträde nyckel fjärrkontroll
hur man gör en radiator flush
Hur man testar en syresensor på en Cadillac Catera
hur man tvättar en bil som ett proffs