hur man byter fotpinnarna

hur man byter fotpinnarna

Du kan byta fotpinnarna på din motorcykel för att anpassa sitt utseende eller för att justera komforten i din bil. Höjning eller sänkning pinnen kommer att förbättra passform för ryttaren, vilket gör cykeln lättare att kontrollera. Vare sig du letar efter ett snabbt sätt att lägga till några krom, justera passa eller lägga till en förkortad och vinklade PEG för spåret, som ersätter en footpeg är förvånansvärt enkelt. Fotpinnar tenderar att vara sluten så alla fjädergångjärn kommer att byggas in pinnen i stället för ramen. Allt du behöver göra är att ta bort pinnen från ramen, prep nya footpeg och sedan installera det. . Det kommer att ta mindre än en timme att göra med få verktyg

Du behöver:
WD-40
. Bågfil med fina metallblad (vid behov).
Skiftnyckel istället.
Hylsnyckelsats.
Litium fett.
Fotpinnar.
Fästdetaljer (ny bult och mutter).
Ett lim som Loctite.


1.
Parkera cykeln på en plan yta och engagera cykelställ. För sidan kickstands vrider framhjulet i lean för att öka stabiliteten medan du jobbar på cykeln. För centrum står, se till att framdäcket är påslagen i linje med kroppen.
2.
Spray lite WD-40 på PEG bultar och mutter. Om din cykel kom med en nitad bult, använd en bågfil med en fin metallkniven att klippa av nit slutet av, dra bulten ut och ta bort pinnen från ramen. Om du har en vanlig skruv och mutter fastsättning, klämma en halvmåne på bulten upp och håll den stadigt så det kan inte vända. Lås ett uttag i andra änden. Lossa och ta bort muttern. Skjut bulten ut och dra pinnen ur ramen.
3.
Daub en liten mängd litium fett på bulten för din nya peg. Var noga med att inte få någon på gängorna men helt fett kroppen av bulten.
4.
Skjut pinne i ramen så de två hålen i pinnen kroppen anpassa de två hål i ramen. Sätt i bulten och hand snurra muttern på slutet, stoppa när det handlar om en 1/8-tums klyftan mellan mutter och ramen.
5.
Häll några droppar av loctite ner i mellanrummet mellan mutter och ramen på gängorna på bulten. Hand snurra muttern tills den sitter mot ramen. Håll huvudet av skruven på plats med din skiftnyckel, vridmoment på muttern på plats med din hylsnyckel. Upprepa denna process för att installera andra footpeg.

Tips och varningar


 • Om du ska byta ut fotpinnarna på ett centrum cykelställ cykel, antingen har en medhjälpare hålla cykel stadigt medan du arbetar eller linda några gamla t-shirts runt en del 2-by-4s och använda en på varje sida som stöd för cykeln bort utan att repa ramen.
 • Även om det kan vara frestande att ta bort oanvända Fotpinnar (som bakre sats), inte. Fotpinnar är en del av säkerhetsfunktioner på en motorcykel och är utformade för att skrapa mot vägens yta när du slår den högsta tillåtna magert för en cykel i hörn.


 • Relaterade artiklar


  Vad händer när läckande chocker inte ersätts?
  hur du håller din bil på vägen längre
  hur man väljer däck till din bil
  hur ändrar transmissionsolja i en Buick Park Avenue
  vilka produkter förstöra billack?
  hur man byter ett luftfilter WRX
  Hur fungerar en domkraft?
  hur man byter hjullager på en Mazda
  hur man installerar en Ford lastbil strålkastare
  hur man använder ett sug avdragare stil buckla