hur avkoda ett antal däck identifikation för att bestämma däckets ålder

hur avkoda ett antal däck identifikation för att bestämma däckets ålder

Tire ålder är den viktigaste faktorn att tänka på när du köper ny eller begagnade däck. Bara för att ett däck är helt ny inte se att det är säkert att använda på ett fordon. Som däck ålder gummit bryts ner och börjar spricka, vilket kan resultera i förödande uttjänta fordon. För optimal säkerhet, inte köpa däck som tillverkas mer än sex år sedan, lära sig att avkoda siffrorna däck identifiering, och alltid avgöra däck ålder innan du köper nya däck
1.
Leta efter Tire Identification Number märkesvaror på sidan av däcket för att fastställa däcken ålder. Tire Identification Number föregås av DOT, som står för Department of Transportation, och är 10 till 12 siffror långa. Du kan behöva kontrollera båda sidor av däcket för att hitta den kompletta Tire Identification Number.
2.
Leta de senaste tre eller fyra siffror av däckets Identification Number. Föregående till 2000, tre siffror bestäms däcket ålder. Däck som gjorts sedan 2000 använder fyra siffror för att bestämma en däck ålder.
3.
Sedan 2000

Bestäm år däcket tillverkades av avkodning de två sista siffrorna . Till exempel, om de två sista siffrorna är "07", sedan däcket tillverkades 2007.
4.
Bestäm veckan däcket har tillverkats av avkodning de första två siffror som smink de fyra sista siffrorna i däckets Identification Number. Till exempel, om de fyra sista siffrorna av däcket Identification Number är 2807, då däcket tillverkades under den 28: e 2007.
5.
Före 2000

Bestäm år däcket tillverkades av avkodning den sista siffran av däcket Identification Number. Om till exempel den sista siffran är "3", så däcket tillverkades under 3: e året av årtiondet. Problemet med detta system var att man inte kunde avgöra under vilka årtionde däcket gjordes.
6.
Bestäm veckan däcket har tillverkats av avkodning de första två siffror som makeup det sista tre siffror i däckets Identification Number. Till exempel, om de tre sista siffrorna av däcket Identification Number är 403, sedan däcket tillverkades under 40-vecka 1993 (eller 1983).
7.
Handla nytillverkade däck med avkodning av Tire identifikationsnummer. En bra tumregel är att köpa däck som är mindre än sex år gamla för optimal säkerhet.


Relaterade artiklar


hur reparera rökiga bilavgaser
symptom på en defekt bränslepump
hur djupt rengöra din lädersäten
hur man installerar en Dodge RAM 1500 bypass slang
hur ta reda på vad sändningen är i en bil
hur man rengör insidan av en bil
hur du ändrar de främre bromsskivorna på en bil
hur att underhålla och reparera bilen för att göra det sista
hur du underhåller din bil när du slutar för gas
hur man fixar ett slanglöst däck