historia Firestone-däck

historia Firestone-däck

I mer än 100 år har Firestone varit en ledande namn i USA däcktillverkning. Genom 202C företaget omsatte mer än 2 miljarder euro per år och hade vunnit många kvalitets-och miljöpris. Firestone fortsätter också att spela en roll i biltävlingar historia, mer Indy 500 vinnare har använt Firestone än något annat märke

Company grundande

I det sena 19th century, skulle 3 vänner som heter Thomas Edison, Henry Ford och Harvey Firestone tar ofta camping resor, där de vill diskutera Den enorma potentialen för innovation och industri i USA. Framför allt var de intresserade av idén om en elbil som skulle ersätta den häst och vagn användes på den tiden. Inspirerad av denna idé, flyttade Firestone Akron, Ohio, 1900 och startade ett företag gummibana att stödja vad han trodde skulle bli nästa stora industri. Först han helt enkelt producerat av gummi till hästvagnar, men inom några år skulle det arbete som hans vän Henry Ford hjälpa till att göra dem både miljonärer.

Firestone Däck och Automobiles

Innan Henry Ford började sin revolutionerande bil företag år 1905, var bilar alldeles för dyrt för en vanlig människa. Genom att rationalisera produktionen var Ford kunna göra bilar en möjlighet för massorna. När det var dags att passa hans bilar med däck, vände Ford till sin vän Henry Firestone. Efter Ford började för Firestone-däck i 1905 hade Firestone att utöka sin personalstyrka mer än tiodubblats för att möta efterfrågan. År 1906 toppade Firestone Tire and Rubber Company försäljning på $ 1 miljon, och år 1910 hade bolaget producerat mer än 1 miljon däck.

Racing

Under 1911 var det första Indianapolis 500 auto ras hållas. Firestone-däck användes på flera av bilarna, inklusive vinnaren. Denna framgång inte bara gjort Firestone en ledare inom racing marknaden, utan också bidragit till att sprida företagets namn i hela USA. Under de kommande 46 år i rad, varje vinnare av den berömda Indy race utrustad med Firestone däck. Även konkurrenterna skulle börja dela racing marknaden, fortsatte Firestone-däck för att spela en stor roll, med många vinnare under hela 1990-talet och början av 21: a århundradet att förlita sig på detta märke.

20th Century Growth

På 1920-talet blev Firestone ett känt namn. Det företag som bildades servicecentrum så att kunderna kunde köpa eller tjänst däck direkt med Firestone själv. Även under denna tid var den populära "Voice of Firestone" radio program som skapats och sprang i 36 år. Under denna tid, att lyssnare kan ställa in varje vecka hör företag och auto nyheter, liksom andra funktioner. På 1930-talet, ägs Firestone nästan 600 butiker och hade en tillverkningsverksamhet på dussintals internationella länder. År 1935 var Firestone och dess konkurrent Goodyear bland de ledande däcktillverkare i världen. Som arbetare i hela landet bildade fackföreningar och försökte förbättrade arbetsvillkor, gick de anställda på Firestone och Goodyear att bilda Förenade Rubber Workers union. Genom fredliga, välorganiserade sit-ins, vann fackliga förmåner från kortare arbetsdagar till säkrare förhållanden.

Påminner och Omstrukturering

Under 1960-talet var radialdäck infördes genom flera av Firestone konkurrenter, och blev snabbt topp säljare. Att konkurrera, rusade Firestone sin egen version av den radiella i början av 1970-talet. Den tillverkades på utrustning som hade utformats för andra syften, och 1978 hade fått skulden för över 30 döda och hundratals andra skador. Det året påminde Företag 7 miljoner däck och bosatte dussintals stämningar. Den radiella minns ödelade företaget och orsakat konsumenterna att förlora förtroendet för varumärket. År 1979 genomgick Firestone omfattande omstrukturering för att förhindra konkurs. År 1988 hade företaget återhämtat en stor del av sin marknadsandel och ekonomiska hälsa och köptes upp av Bridgestone, ett japanskt däckföretaget.


Relaterade artiklar


hur man hittar en liten luft läcka på dina däck
hur man ändrar transmissionsolja på en BMW E39
hur du ändrar bromsbelägg och rotorer på en allmän GM skivbromssystemet
hur du tar bort en grumlig yta på en vindruta
hur man byter Audi TT strålkastare
hur man rengör strålkastarna film
hur du tar bort skokräm från bilfönster
ta bort den bakre vindrutetorkare på en Cheva banbrytande
hur du tar bort en värmare kärna i en chevy blazer
hur du tar bort rost från krom hjul