Syftet med vaxning din bil

Syftet med vaxning din bil

Vaxning en bil är en vanlig metod som är avsedd att belägga en bilens lack med fordonsindustrin vax för att förbättra sitt utseende och göra det längre. Även vaxning en bil är inte en nödvändighet, och även om många bilägare inte göra någonting mer än tvätta sina bilar med jämna mellanrum, vaxning en bil ger fördelar för sin lack. Nedan följer en kort lista över de vanligaste orsakerna till ansökan vax på en bil

Skydda fordon Paint

Vaxning bilens exteriör går en lång väg mot att skydda integriteten och förutsättning för dess färg jobb. Vax tränger djupt in i en bil färg, där den fäster sig till varje enskild måla molekyl och fungerar som en skyddande barriär för miljöföroreningar och föroreningar. Ett bra vax jobb minskar också de negativa effekterna av solens ultravioletta strålar på bilens lack och begränsningar sol-inducerad färg bleknar.

Främja Exteriör Städning

Ett bra vax jobb hjälper till att hålla bilen ren och hjälper till att förhindra att smuts, damm och smuts väg fastnar i en bil färgytan. En vaxad bil yta skapar en hal, non-stick yta som stöter bort många typer av miljö-och vägarna partiklar, som hjälper till att skydda bilens färg från färgning, punktfrätning och strimmor. Bilar utan ett bra vax jobb tenderar att ackumuleras tung smuts partiklar som, om de lämnas för lång tid, kan visa sig i färgen yta och vara mycket svår att avlägsna.

Förbättra fordonens Utseende

En bil som har en bra kvalitet vax jobb helt enkelt ser bättre ut än en bil utan en. Förutom att skydda en bils lack, som gör en bra vax jobb bilens färg glans och blänker, och det sprutar trött, sliten gammal färg med nyfunna lyster. De flesta bilägare som värdesätter sin bilens utseende har sina bilar tvättas och vaxas regelbundet, både för att skydda och bevara integriteten i deras bilens färg men också att det ser bättre och mer tilltalande.

Förläng fordon måla livet

billack som regelbundet vaxat håller längre och håller upp bättre över tid än billack som sällan är vaxad. Den förnedrande effekterna av miljöfaktorer i kombination med den enkla tiden sakta försämrar billack och får den att bryta ner och till och med spricka och skal. Hålla billack regelbundet vaxad skyddar den från solljus, smuts och fett som är så skadliga för billack och avsevärt minska dess livslängd.

Förhindra oxidation

oxidation, vilket är en form av färg blekning som brukar orsakas av exponering för hög värme, är en typisk problem som påverkar mest äldre lackeringar. Oxidering vanligen drabbar en bils huv, där värme från motorn utstrålning i huva panelen och exponerar färgen på huven att extremt höga temperaturer. Biltaket och bål är två andra gemensamma områden som drabbas av hög oxidation på grund av direkt solljus som träffar dessa områden. Ett bra vax jobb skyddar varje enskild färg molekyl hetta absorption och kraftigt minskar förekomsten av färg oxidation.


Relaterade artiklar


hur man kan kontrollera din bils vätska Servostyrning
hur man installerar en glödlampa bil strålkastare
vad är symptomen på en igensatt katalysator?
hur du tar bort stötfångaren klistermärken av plast
hur man lufta bromsarna på en jeep suv
hur man återställer ljus Volvo Service
hur man installerar en Ford lastbil strålkastare
hur man rengör krom på en motorcykel
hur man byter en motorcykel kedjan
hur söker gamla bildelar