Hur man testar en syresensor på en Cadillac Catera

Hur man testar en syresensor på en Cadillac Catera

Syret sensorer (O2S) på din Cadillac Catera producerar och sänder en spänning signal till elektroniska styrmodulen (ECM). Detta datoriserade system använder denna och andra sensorer "signaler för att justera luft /bränsleblandningen beroende på motorns driftsförhållanden vid en given tidpunkt. Däremot kan kolavlagringar och andra ämnen block och slutligen göra O2S obrukbart. Om du behöver vet att detta är fallet med syresensor på din Catera modell, följ dessa steg. Med hjälp av en hjälpare, kommer du att kunna avgöra om byte av sensorn är nödvändig.

Du behöver:
domkraft
. 2 pallbockar.
2 klossar.
10-megaohm digital voltmeter.
Shop trasa.


1.
Lokalisera syre eller flera givare du vill testa. Följ avgasrören på varje sida av V6-motorn. Du kommer att hitta en av dessa sensorer på varje sida av katalysatorn.
2.
Slå på motorn och låt den gå på tomgång i fyra minuter, sedan stänga av den.

3.
Jack upp framför dina Catera och stödja det på två pallbockar. Sedan chock bakhjulen och tillämpa parkeringsbromsen.
4.
Anslut den svarta kabeln av en 10-megaohm digital voltmeter till en bra grund på fordonet, som en blixt eller metall del av bilens under kroppen. Sedan tillbaka sond syre-sensorn signal kabeln med blymönja av voltmeter. Du kommer att identifiera denna tråd eftersom spänningssignalen kommer att variera mellan 200 och 800 mV.
5.
Ställ din mätare till millivolt (mV) skala. Slå på mätaren och slå på motorn. Titta på voltmetern läsning för en minut och registrera högsta och lägsta värden. Signalen ska genomsnitt närmare 500 mV.
6.
Loss slangen från den positiva Vevhusventilation (PCV) systemet i motorrummet för att simulera en rik bränsleblandning gå in inloppssystemet . Voltmetern bör registrera en låg spänning nära 200 eller 300 mV (se tips nedan).
7.
Snap öppna och stänga gasspjället på motorn. Spänningen signal på din voltmeter bör variera därefter.
8.
Block luften vid luftintaget renare med en butik trasa för att simulera en mager bränsleblandning gå in inloppssystemet. Du kan koppla bort luftfiltret fall att blockera inloppsröret. Spänningen signal på din voltmeter borde gå upp närmare 800 eller 900 mV.
9.
Stäng av motorn. Jämför dina resultat med de förväntade värden på dessa tester. Om syre-sensorn spänningssignal på din Cadillac Catera inte ändras i enlighet med detta, byt ut den.

Tips och varningar


 • Om du behöver hjälp att identifiera komponenter på din Cadillac Catera modell, handboken bilverkstäder. Du kan köpa en på de flesta bildelar butik eller kontakta en på ditt lokala bibliotek.
 • När du arbetar på någon del av avgassystemet på din bil, kom ihåg att det bara tar några minuter för systemet att uppnå mycket höga temperaturer. Iaktta försiktighet för att undvika brännskador och andra skador.


 • Relaterade artiklar


  hur man väljer rätt typ av transmissionsolja
  hur du håller din bil på vägen längre
  hur man tömma kylaren på en Jeep Grand Cherokee
  hur man byter tändstift på en Saturn ar-serie bil
  hur man installerar ett filter på en Subaru Impreza WRX
  hur man identifierar en 14 bult bak
  Hur aluminium hårt rör arbete?
  hur du tar bort reservdäcket på en Toyota 4runner
  hur man polera ett rostfritt avgassystem
  vad är en stabilisator länk på en bil?