Hur du tar hand om dina däck

Hur du tar hand om dina däck

Dina bildäck är där gummi uppfyller vägen på din bil. Om du inte tar hand eller din bilar däck kommer du att förlora tid och pengar på grund av tidiga /överskott slitage. Genom att följa de fyra stegen som beskrivs nedan kommer du att öka livslängden på din bil däck och spara pengar. Kom ihåg att "RRCR"

Du behöver:.
Tire Pressure Gage
Tire Pressure anger ventilhattar (tillval).
Vanliga Städskåp.
Mönsterdjup Gage.


1.
RECORD dina däck DATA och förvara den på handskfacket.

Alla däck har en kryptisk kod på däcksidan som du behöver för att avkoda och alltid ha till hands. Leta efter ett tryckt nummer som börjar med "P". Det kommer att läsa något som P235/75/R15. Den första bokstaven, P i det här fallet, berättar vilken typ av däck här är. P=passagerare, LT=Lätt lastbil, T=Tillfällig eller reservdäck.

Det första numret på däcken däcksidan, i detta exempel 235, är bredden i millimeter (mm) av slitbanans yta.

Den andra siffran kallas ett bildförhållande. Vad den gör är säga sidoväggen höjd på däcket jämfört med spårvidd. Så, den 75 betyder att däckets höjd Detta däck är 75 procent av 235. Matten kommer ut till 176,25 millimeter däcksidan höjd för det här däcket.

Efter andra numret finns ett brev att berätta vilken typ av däck du har. "R" betyder att våra däck är ett radial.

Den tredje och sista nummer är Fälgdiametern i inches. Så vårt exempel däcken monteras på en femton tums fälg.

Spara denna information tillgänglig så att om du besöker en lokal däckhandlare eller rabatt däckverkstad du kommer att kunna berätta för dem vad du behöver och kontrollera själv vad du köpt.
2 .
ROTERA din bil däck på en regelbunden basis.

dina bilar däcken slits ut från vägen friktion. Och eftersom varje däck är något annorlunda, måste du rotera dem på regelbunden basis. Min bil till exempel roterar däcken vartannat oljebyte eller 6000 miles. Mina däck rotation mönster är att flytta den bakre däcken rakt fram och sätta framdäcken på baksidan. De däck som går från främre gå på motsatta sidor. Så vänster framhjul blir rätt bakdäck. Ditt fordon bruksanvisning kommer att berätta exakt intervall och rotation mönster för just din bil.
3.
Rengör och kontrollera din bil DÄCK regelbundet.

Rengöring hjul och däck är mycket viktigt. När du tar vägen grime du också inspektera ditt däck.

Det första du bör kontrollera är ditt däcktryck. Innanför dörren sidokarmen av din bil bör det finnas ett klistermärke berätta din rätt däcktryck när däcken som kalla. Under eller över inflation leder till onödigt slitage och förtida utbyte. Korrekt inflationen kommer också att öka din gas körsträcka. Du kan få en billig gage däcktrycket vid varje Biltema. Eller så kan du få en ventilhuven avser att visa på en viss färg när lufttrycket i däcken är lågt.

Nästa sak att kontrollera är din slitage. Du vill se till att däcket är klädd jämnt över hela slitbanans yta. Om dina däck visar mer slitage i en viss del av ytan måste du gå till en ansedd bilverkstad för att åtgärda problemet. Slitagevarnare mönster kan indikera över eller under inflationen, en front ur läge, eller ens en suspension problem.

Använd inte silikon rengöringsmedel på dina däck. Det försämrar gummi.
4.
Ersätta din bildäck när förhållandena kräver det.

Det kommer en tid när dina däck kommer att behöva ersättas . Den vanligaste orsaken till att ersätta din bil däck när slitbanan är alltför sliten. De flesta tillverkare rekommenderar att byta något däck med ett genomsnittligt mönsterdjup mindre än 1:8 av en tum. De flesta däck nu kommer med en förslitningsindikator byggd i. Om du kan se en rak linje som går från sida till sida på slitbanans yta, behöver din däck bytas ut. Använd indikatorer är lätta att se om du följer bilen när den rör sig på vägen.

Den näst vanligaste orsaken att byta ett däck för punkteringar. Om du rullar över en spik och upptäcka det vid rengöring /kontroll dina däck kan repareras innan byte krävs. Om du hittar några nedskärningar eller punktering i däcksidan måste du byta ut det omedelbart.

Om du följer alla dessa tips och införliva dem i bilen bil regim du kommer att spara tid, gas och pengar. Jag uppskattar din tid med att läsa detta och hoppas du hittade det vara till hjälp. Tack.

Tips och varningar


 • Kom ihåg att "RRCR" (Record, Rotera, rena eller Kontrollera och ersätt vid behov)
 • Om du använder fix-a-plan eller något annat däck tätningsmedel för att få flytta efter en punktering, få till en däckverkstad ASAP.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar billiga begagnade bildelar
  hur man byter hjullager på en Mazda
  hur man får bättre gas körsträcka i en Jeep Wrangler
  hur detalj bilens interiör att hålla den letar nytt
  vad är symptomen på en igensatt katalysator?
  hur man fixar en sliten kabel ATV vinsch
  Felsökning av abs lampan på ford vans
  hur man installerar vindrutetorkare på en Acura TSX
  vad är en styrväxel?
  hur man vaxa en bil med ett ultimat detaljer maskin av Porter-kabel elektriska buffert