vad är inblandad i en bil tune-up?

vad är inblandad i en bil tune-up?

En bil tune-up är en nödvändig del av ett bra verktyg underhållsprogram. Genom att säkerställa korrekt funktion och prestanda hos ett fordon motor och alla dess stödsystem, en bra bil tune-up garanterar optimal motorprestanda, maximerar körsträcka fordonsgas, och förhindrar mindre problem från att förvandlas till stora fordon problem.

nya tändstift

Mest bil tune-ups, vare sig större eller mindre, innebär motorbyte tändstift, som ansvarar för att tända ett fordon motorns luft /bränsle blandning. Spark mycket pluggar påverka drift och gas körsträcka. Ersätter dem under en tune-up är praxis

tändningsinställning Justering

Rätt fordon tändningen är avgörande för ett korrekt utförande av fordonets motor samt för att maximera fordonens bränsleekonomi. Mest bil tune-ups innebär kontroll av tändning och justering av dessa när det behövs.

Luftfilter

En ren, väl fungerande fordon luftfiltret är avgörande för att bibehålla hälsan hos ett fordons motor och för maximering av bränsleekonomi. En bil tune-up omfattar som regel kontroll av fordonet luftfilter och byte av filter som behövs.

Förgasare /Fuel Injection System Service

På äldre bilar utrustade med förgasare, en bil tune-up typiskt omfattar också en underårig förgasarinställningen, en justering som garanterar rätt luft /bränsleblandning förhållandet mellan ett fordons motor. På bilar utrustade med ett insprutningssystem, en tune-up vanligtvis inkluderar en rengöring av munstyckena Insprutare och en okulärbesiktning av bränslet bränsleinsprutning linjer.

Visual Motor inspektion

Visuellt inspektera fordonets motor och dess stödjande system som visuellt omfattar inspektion av motorn slangar, kablar och bälten, och besiktning av de olika motorn pumpar och tillbehör motor, är normalt en praxis under loppet av en tune-up.


Relaterade artiklar


hur man byter olja i bilen
Hur en början bilmotor?
hur att blåsa upp en scooter däck
hur man rengör vindrutor
hur man fixar ett vakuum läckage i en Mustang
hur man väljer ett bilbatteri
Vilka är orsakerna till dålig gas körsträcka?
hur man rengör förgasaren från en 2-takts motor
hur du tar bort rattstången täcka i en Jeep Grand Cherokee
hur du tar bort dörrpaneler på en Saturn Outlook