motorcykel sitthöjd krav

motorcykel sitthöjd krav

Dra upp vid trafikljusen, når en ryttare för marken med sin högra fot, glider på en fet lapp och faller i sidled med cykeln kommer till vila ovanpå honom. Undvik detta gemensamma olycka genom att välja en cykel som tillgodoser dina krav sitthöjd, en mycket viktig del av monteringen av motorcykeln av sin ryttare för säkerhet och komfort. För hög plats kan betyda ryttaren tappar balansen vid stoppskyltar, och för lågt kommer att känna trångt med knäna för högt och armar djupt böjd armbåge. Medan genomsnittet sitthöjden modeller på marknaden är mellan 28-32 inches, de kortare tid än 5 fot 6 inches kan ha svårt att hitta en kompatibel cykel, liksom högre ryttare med en längre överkropp och kortare ben. Testa att köra en cykel innan man köper är det bästa sättet att vara säker på att sitthöjden är rätt för dig

Hitta din inseam Mätning

För att ta ett innersöm mätning, låg ett par åtsittande byxor på en plan yta. Placera alla benet sömmar på toppen av varandra, som om för strykning. Vik upp ena benet och mät insidan av en söm från grenen till fåll. Mätningen i inches är din INSEAM, en användbar guide när du surfar cykel recensioner. Bike sitthöjd information för en viss modell finns på tillverkarens hemsida och i broschyr. Att jämföra cyklar, prova online motorcykel tidskrifter där aktuella modeller indexeras av sitthöjd.

Tre sätt att säkert addera eller subtrahera Tum

Försök med ett annat par stövlar. Om din vanliga Ridutrustning inkluderar stövlar utan klack, anser bär de med ett medium häl för att hjälpa fötter nå marken. Taller ryttare tar på sig en lägre cykel kan försöka stövlar med en mindre klack. Skräddarsydda stövlar kommer med en mängd av hälen storlekar och stövlar för kvinnor är mer benägna att ha en högre klack.

Mekaniskt ändra höjden på din cykel. Är det värt priset?
Bike sitthöjden kan ändras genom att ändra de främre och bakre fjädring med reservdelar för att öka eller minska sitthöjd. Detta är ett dyrt alternativ och måste göras av någon med ljud mekaniska färdigheter. Bostadsanpassning lämnar ofta ryttaren med en cykel som hanterar dåligt på grund av avstängning problem. Även små justeringar kan starkt påverka hanteringen, så ta lite tid att vänja sig vid förändringar i clearance vid kurvtagning och körning på ojämna underlag.

om hur du ändrar Seat

Byta sätet med en egen kan man lägga till eller minska dess höjd. En tum eller mer minskning kan vara resultatet av att byta en kraftigt Stoppad sits för ett speciellt skulpterade från tät, men tunnare skum och gel kuddar. Att byta till en smalare sadel kommer också att hjälpa, men handeln av i komfort för föraren och passageraren måste beaktas

stilar cyklar och säte höjdkraven

stilar cyklar och säte krav höjd omfatta. :

Cruisers och stilar chopper är de mest populära alternativen för kortare ryttare. De erbjuder fler modeller i lägre sitthöjd än någon annan klass.

Motorcross cyklar vanligtvis har den högsta platser, passande längre ryttare, på grund av det stora utbudet av resor som behövs i framgaffeln när du hoppar diken.

Sport och regelbunden street style platser cykel är högre i sitsen, vilket ger stor clearance vid kurvtagning och ta sig runt staden. De kan säkert sänkas 1,5 inches -. Eventuella större risker jordning och malning i avgasrören och hus motor

Sitthöjd krav är olika för varje ryttare, så prova olika stilar och storlekar för att se vilket som passar dig det bästa. Kom alltid ihåg att komfort är en viktig del av säkerheten bör ingenting avleda din uppmärksamhet från vägen och njuta av åkturen.

Beginning Riders

Nybörjare ryttare är säkrare och tryggare om båda fötterna kan placeras plant på marken på en punkt. Det är svårare att behålla kontrollen över cykeln när man backar ut ur ett garage, till exempel när endast bollarna på fötterna vidrör marken. Mer erfarna ryttare kan säkert hantera en längre cykel, men även de stöter på problem när man stannar på ojämn eller halt underlag.


Relaterade artiklar


hur du tar bort ett fönster bildörr vev
Hur kopplingen synchronizers arbete?
Vad är slitage barer på auto däck?
historia stötdämpare
Hur ofta ska du vaxa en bil?
hur man byter transmissionsolja i en Hyundai Accent
hur man kör grönt
hur man läser bildäck för däck ålder
Orsaker till en brand genom en förgasare
hur man kan förbättra gas körsträcka i en Nissan