information om bilhandlare

information om bilhandlare

Auto detailers rengör noggrant, vax och polish bilar att ge dem en glansig, showroom kvalitet utseende. Vissa detailers arbetar som frilansare, service en kundkrets av privata bilägare. Övriga arbetar för bilhandlare, förbereda bilar för visning i bilhallen eller på utsidan partier

inredningsdetalj

bilrekonditionering ingår. flera steg, som börjar med invändig rengöring av säten, golv, hatthyllan och instrument instrumentbrädan med en bil vakuum, penslar och trasor. Detailers använda tops eller tandborstar nå in och runt varje vred och hörn. Tryckluft från små kapslar tar bort de sista spåren av damm från instrumentpanelen, ratten, handskfack, dörrar och centrum montera.

Klädsel och motorns arbete

Balsam tillämpas på säten bort smuts och fett och återvända en ljus , nytt utseende med vinyl eller läder. Skickliga detailers kan plåstret små tårar i klädsel eller hål i golvet mattan. När du väljer en patch, måste de matcha försiktigt färg och material, oavsett om det är vinyl, läder eller matta fiber.

detailers använda ånga eller högtryckstvätt slang för att ta bort smuts och fett som ansamlas i motorrummet. Detailing kan också omfatta polering och målning av motorblocket och andra delar under huven.

Tvätta och torka

När den inre och motorrummet är rena flyttas detailer på utsidan, till att börja med en grundlig tvätt och torkning. Speciella rengöringsmedel för användning på bilar förhindra skador på färg som rengöringsmedel och tvål kan orsaka. Varje yta genomgår tvätt, inklusive trim, underrede, däck och hjulhusen, grill och fendrar. En sämskskinn är den bästa metoden att torka våta ytor, vilka yrkesgrupper aldrig torka på egen hand. Glas strimmor löses genom tillämpning fönsterputsmedel med tidningspapper.

Polska och Glaze

Polering, eller prewax rengöring, ytterligare jämnar och rengör den målade ytan på bilen. Vissa detailers använda roterande buffertar för att tillämpa polska, som finns i olika nivåer av abrasiveness beroende på skick färg och det slutliga utseendet önskas. Tätningsmedel, ibland som finns i polska, skyddar ytan från föroreningar och repor. Om så önskas, ett lager av glasrutor tillämpas efter de polska och innan tätningsmedlet kommer att ytterligare förgylla färgen. Tätningsmedel är ett valfritt steg --- skall de vara minst 12 timmar innan vax kan användas.

Vaxning

Vaxning är det sista steget i fordonsindustrin detaljer. Detailers har ett stort utbud av vaxer tillgängliga, i form av vätska eller pasta. Karnaubavax är en naturlig produkt som ingår i många kommersiella bil vaxer. Den ger en fullständig, glättad finish i färgen. Syntetiska vaxer är olika föreningar för att upprätthålla en hög glans och skydd mot blekning orsakad av ultraviolett ljus strålar. Vissa detailers erbjuder rostskydd, en användbar tjänst i klimat där vinter, snö, is och vägsalt kan snabbt korrodera målade ytor.


Relaterade artiklar


hur man byter takbelysning i en Chevrolet Impala
hur en backspegel fungerar
hur man rengör krom på en motorcykel
hur du vaxa din bil med Pinnacle Souverän
hur man byter växellåda filtret i en Saturn S-serien bil
hur man beräknar moment som behövs för ett fordon
hur man gör en spänning test på en syresensor
hur man polera aluminium industriella hjul
hur man installerar en vindrutetorkare
hur du tar bort oljetråget från en Volkswagen Passat