hur man rengör vindrutor

hur man rengör vindrutor

Rengöring av bilens vindruta (kallas en vindruta i USA) är en av de viktigaste jobben bilvård du kommer att göra. En avtrubbade eller smutsiga vindrutan ser inte bara fula, det kan vara en allvarlig säkerhetsrisk. Du kanske inte märker hur smutsig glaset har blivit och hur mycket det försämrar din väg vision tills sikten blir väldigt dålig. Det är viktigt att rengöra glaset ofta av säkerhetsskäl. Du behöver inte dyra rengöringsmedel, och processen bör inte ta mer än 30 minuter

Du behöver:.
Automotive fönsterputsmedel.
Svampar.
Microfiber dukar.
Vit vinäger.


1.
Torka invändigt vindrutan med en torr mikrofiberduk. Spraya hela ytan på insidan med bilglas renare.
2.
Vrid mikrofiberduk till den rena sidan. Torka av vindrutan runt den övre kanten. Detta hindrar smuts fastnat på detta område från att resa ner och nedsmutsning av glaset efter att du har städat. Byt till en ren trasa.
3.
Spraya insidan av vindrutan igen och torka dem. Torka den större glasytan, sprutning med mer renare efter behov. Torka av den över en gång med en torr trasa.
4.
Torka av ena sidan av utsidan vindrutan med en trasa. Spraya området med rengöringsmedel för glas och tvätta bort det med en slang. Torka med en handduk och sedan göra den andra sidan av vindrutan på samma sätt.
5.
Häll lite ättika på en ren handduk mikrofiber. Gå över interiör och exteriör vindrutan med ättika för att klargöra glaset och göra det skinande rena.

tips och varningar


 • För svårt att ta bort smuts, t. ex. torkad fågelspillning, tvål upp vindrutan med en milt tvål och varmt vatten. Låt det suga en stund innan du torkar bort det med en fuktig, icke-slipande svamp.
 • Använd inte rengöringsmedel med ammoniak om man har tonade rutor. Använd aldrig slipande svampar på bilglas, oavsett hur smutsigt de visas.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör ekrarna på fälgarna
  hur man kan hoppa starta en bil
  Hur en bil luftfilter arbete?
  hur du gör din bil längre
  hur du kontrollerar ditt transmissionsolja om det inte finns någon oljestickan
  hur du kan få i en bilstereo
  Hur påverkar intaget löpare längd topplock?
  hur du ersätter bilens bromsok skivbroms
  hur korrekt säkra en bil med en bogserlina dolly
  hur man spola bromssystemet på en 2003 VW Jetta TDI