hur man kan kontrollera oljenivån på en Saturn L300

hur man kan kontrollera oljenivån på en Saturn L300

Saturn L300 har funnits sedan 2001. Den var avsedd att konkurrera med medelstora sedaner och erbjuds en 3,0-liters V6-motor. År 2004 var L300 erbjuds med en 2,2-liters 4-cylindrig motor (tidigare känd som L200) samt V6. Saturnus tappade 2,2 liter under 2005, och det var det sista året har tillverkats i 3,0 liter. Saturnus tog tillbaka 2,2-liters och 3,0-litersmotorer under 2009. För att kontrollera oljan i bägge motorerna är att veta var oljestickan och hur man läser det

Du behöver:.
Shop trasa.


1.
Se till att motorn i L300 är cool och har inte varit igång.
2.
Parkera L300 på ett plant underlag, asfalterade om möjligt. Stäng av tändningen och lossa huvan spärren.
3.
Öppna Saturnus huva och stötta på suffletten prop stången (på framramen järnväg).

4.
Hitta oljestickan. På 2,2-liters motor och ligger i främre mitten av motorrummet, mot fronten på bilen, och har en gul öglehandtag. På 3,0-liters motor, och det ligger på vänster sida av motorn, mot fronten på bilen, och har en gul öglehandtag.
5.
Dra ut oljestickan av mätstickan röret och torka det rent i botten med en butik trasa. Inspektera botten av oljesticksröret och notera korsstreckslinjer mönster. Överst på korsstreckslinjer mönstret indikerar full oljenivån, botten indikerar en låg oljenivå. Någonstans mellan toppen och botten av korsstreckslinjer mönstret anses vara en säker mängd motorolja.
6.
Sätt mätstickan tillbaka till oljesticksröret, se till att det träffar botten. Ta det tillbaka ut. Det bör finnas olja på oljestickan-detta är din oljenivån behandlingen
7
Jämför där oljenivån är till korsstreckslinjer mönster på oljestickan för att avgöra om bilen behöver olja. . Om oljenivån ligger under korsstreckslinjer, eller om det inte finns någon olja alls på stickan, behöver din Saturnus L300 olja. Kontrollera L300 i handboken för att avgöra vilken typ av olja som ska användas.

Tips och varningar


 • Ändra Saturnus L300: s olja var 3. 000 miles (mer om du använder kvalitet syntetisk olja) och kontrollera oljenivån var 1000 miles i mellan för att säkerställa att bilen inte läcker eller brinnande olja. Om du tar bilen till en kvalificerad bensinstation för ett oljebyte, en tekniker där kan inspektera fordonets ett eventuellt oljeläckage och diagnostisera eventuella problem med oljeförbrukning.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar en Audi A4 strålkastare
  hur man kontrollerar transmissionsolja i en geo tracker
  hur man rengör dina bilnycklar
  hur till låsa upp dörren på en Jeep Cherokee
  hur man installerar en EGR ventil på en Mazda skyddsling
  hur man köper en skruvdragare
  hur man diagnostisera broms problem på en Nissan
  hur man kan förbättra gas körsträcka i en jeep
  hur man justerar strålkastarna på en Cheva lastbil
  hur man byter en baklykta på en Pontiac Grand Prix