hur man gör aluminium bildelar glans

hur man gör aluminium bildelar glans

Aluminium bildelar kan få målat, skrapat och bli matt av flitigt användande eller väderförhållanden. Aluminium delar inte kan poleras på samma sätt eller med samma material som krom eller delar. Aluminium är en mjukare metall och vidtar särskilda åtgärder som måste poleras till hög glans utan att skada ytan

Du behöver:. .
Gummihandskar
Ugnsrengöringsmedel.
Drill.
Sandpapper flik hjulet.
Sandpapper (600, 1000 och 2000 grit).
Vatten (slang eller hink).
Ren bomull trasor.
Två bomull polerskivor att passa på borr.
Aluminium polska.


1.
Ta bort delar från bilen eller täcka omgivande målade ytor med ett gammalt lakan eller presenning. Spraya aluminium delar med ugnsrengöringsmedel och låt det sitta i ca 30 minuter. Torka av renare bort med en ren trasa och skölj den med rent vatten.
2.
Sand en del med 600-sandpapper och vattnet. Håll delen och sandpapper blöt hela tiden så att slipning uppbyggd inte kommer att smörjas in i aluminium yta. Sand hela del att ta bort eventuella gropar, fläckar, repor eller uppbyggd från ytan.
3.
Använd 1000-slippapper och vattnet till sand hela sidan igen, som täcker hela repor görs från 600-slippapper. Den 1000-slippapper kommer att ta bort de djupare sand märken och få ytan ser slät. Gå över den del en sista gång med 2000-grit sandpapper och vatten. Låt den del torka helt.
4.
Ansök aluminium polska till del och använda en borr och bomull polerskiva att gå över den. Använd polerskiva att tillämpa polera på hela delen. Låt lacket torka i några minuter och sedan använda en ren polerskiva att gå över den del igen och ta bort lacket.

Tips och varningar


 • Wear handskar för hela rengöring, slipning och polering process för att skydda huden från kemikalier.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja vechicle
  hur en förgasare fungerar
  hur man byter växellåda filtret i en Saturn S-serien bil
  hur man ändrar transmissionsolja på en BMW E39
  Hur en kropp styrmodul arbete?
  Hur man monterar en radialdäck
  hur man rengör grumlig strålkastare
  hur man byter en Saturn S-serien motorns kylvätska tempgivare
  hur till check transmissionsolja
  motorcykeldäck grunderna