hur man byter motor packningar

hur man byter motor packningar

Packningarna på en motor ger en tunn buffert mellan bilens motordelar och motorblocket. Om du behöver byta ut packningar, se till att du har rätt packning för den del och modellen fordon du har. Det finns två grundläggande typer av packningar motordelar. En solid packning tillverkad i kompositmaterial och en packning som skapats med silikon material från ett rör

Du behöver:
Composite packning eller silikon packningsmaterialet
. Kemiska Packningsborttagare.
Spackelspade.
Broms renare spray.
Rak kant.
Momentnyckel.


1.
Vänta för motorn att svalna helt. Öppna huven på fordonet och ta bort vilken del använder den packning som behöver bytas ut, vilket gör att du koppla bort alla ledningar, slangar och bultar ansluten till den. Den exakta borttagningen kommer att variera beroende på vilken del.
2.
Ta av packningen från motorn.
3.
Rengör alla ytor på motorn som ansluter till den nya packningen med hjälp av en kemisk packning remover. Använd en spackel och broms renare om oljerester och någon grov uppbyggd (inte skadar någon lättmetall på motorn).
4.
Anslut den nya packningen på plats på motorn, med tillämpning tätningsmedel på undersidan av packningen innan du placerar den. Om du skapar en packning med silikon material, tar ungefär en 1/8-tums storlek pärla av materialet och tillämpa den på den del av motorn, vilket gör att du omsluta alla sina bulthål.
5.
Placera
den del av motorn tillbaka i position. Gör detta omedelbart om du använder silikon packning material. Om du använder en sammansatt packning, på ett nytt lager tätningsmedel på ovansidan av packningen innan du ansluter del av motorn.
6.
tillbaka och vridmoment monteringsbultarna för den del, tillämpa dem i ett "X" mönster för att kontrollera att tätningen är jämn. Om du använder en sammansatt packning på en mellangrå-styrka thread-förrådet så skruvarna och dra åt dem att det vridmoment som anges för den modellen och en del.
7.
Låt silikonmaterial vulkanisera (om det är vad du använder), vilket tar minst en timme, dra sedan åt bultarna till deras angivna vridmoment. Du behöver inte på nytt med momentnyckel om du använde material som vulcanizes i rumstemperatur.

tips och varningar


 • Kontrollera och byt delar vars ytor är bucklig, veckat eller skev, tillsammans med eventuella slitna bultar. En rak kant kan hjälpa dig leta efter någon av dessa ytor skador.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort VW Beetle platser
  om automatisk garanti företag
  hur man kan bli av myror i fordon
  hur du tar bort små bubblor i en bil färg jobb
  hur man byter olja på en Toyota Camry
  hur man rengör din bil med bakpulver
  hur man gör en mazda längre
  hur man fixar dörrtätningar på banbrytande
  Hur konvertera en leverans dator till likström
  Hur fungerar en växellåda fungerar?