hur man byter en bränsle-filter i en Pontiac sunfire

hur man byter en bränsle-filter i en Pontiac sunfire

Ett bränsle filter är en av de mest förbisedda, men viktigaste, motorkomponenter. Bensin innehåller sediment som kan täppa till passager inom Sunfire: s bränsleinsprutningssystem leveranssystem. När en Sunfire's bränslefilter blir igensatt kommer fordonets prestanda verkar trög och motorn kan uppleva svåra start och på tomgång på grund av en otillräcklig bränsletillförsel. Till skillnad från de flesta fordon, där bränslefiltret sitter under huven, är Sunfire's bränslefiltret ligger faktiskt under fordonet. Tack och lov, att få tillgång till bränsle filtret är den svåraste delen av byte av bränslefilter

Du behöver:. .
Hjulblock
Domkraft.
Pallbockar.
Wrench.
Hink.
Snabb kontakt monteringsverktyg.


1.
Placera en stoppklots framför varje Sunfire främre däck. Lyft den bakre delen av Sunfire med en domkraft. Då klara av vikten av fordonet med en domkraft stativ placeras under varje bakaxeln.
2.
Leta bränslefiltret. Den bränslefilter är en metall cylinderformat placerad under Sunfire på passagerarsidan av bränsletanken.
3.
Notera att ena änden av bränslefilter har en mutter, medan den andra änden har en klämma. Använd en skiftnyckel för att ta bort den del av bränsleledningen som kommer in i sidan av bränslefilter som har muttern.
4.
Låt alla bränslen som är närvarande i linje rinna ned i en hink. Använd ett verktyg för snabb kontakt beslag för att öppna spärren på motsatt sida av bränslefiltret. Snabbkopplingen monteringsverktyg finns lätt tillgängliga på mest bildelar butiker, och kan ibland hyras i stället för köpt. När montering släpps, dra bränsleledningen bort från filtret.
5.
Tryck på kanten av det nya bränslefiltret som har klippet på bränsleledningen tills raden klickar i plats. Använd sedan en skiftnyckel för att dra i slutet av andra bränsleledningen till bränslefiltret.
6.
Höj baksidan av Sunfire med golvet jack. Remove bilbockarna från undersidan av axlar. Sänk sedan Sunfire med domkraft och ta bort stoppklossar för att slutföra installationen.


Relaterade artiklar


hur man polera en lädersportratt
hur man byter en kupéfilter på en Toyota Sienna
hur du tar bort kablar bilbatteri
hur du hämtar diagnostiska koder från GM fordon
hur man torkar bilen som ett proffs
hur du tar bort klarlack repor
Hur takometrar arbete?
hur man kan kontrollera vätskan i en Jeep Wrangler med manuell växellåda
hur man installerar vindrutetorkare på en Acura TSX
hur man byter en syresensor på en Dodge Stratus