hur man byter PCV ventil i en Lincoln Town Car

hur man byter PCV ventil i en Lincoln Town Car

Den positiva vevhus ventilation (PCV) ventil för din Lincoln Town Car är utformad för att återvinna delvis brända gaser från vevhuset tillbaka till förbränningskammaren. Det är en mycket viktig del av de fordon som föroreningar styrsystem. Lincoln Town Car PCV ventil hjälper också motorn köras effektivt, förlänga livslängden för din motor. Byte av PCV ventil i din bil är lätt att göra och bör göras regelbundet för att hålla bilen i trim. Den kan bytas ut på mindre än 15 minuter.

Hur man tillbaka PCV ventil i en Lincoln Town Car


1.
Lokalisera PCV ventil för din Lincoln Town Car på överst på insugningsröret under din luftrenare. Slutet av PCV ventilen ansluts till toppen av insugningsröret och har två vakuumslangar fäst vid den.
2.
Försiktigt bort två vakuumslangar som är knutna till PCV ventil att förhindra att plasten utloppsventiler från att bryta av. Kom ihåg vilken slang fäster varje utloppsventilen så att du kan sätta tillbaka slangarna korrekt på den nya ventilen.
3.
Koppla bort PCV ventilen från insugningsröret genom att dra den rakt ut från grenröret. Kontrollera att ventilen hamn för att kontrollera att det inte finns några trasiga bitar kvar.
4.
Anslut den nya PCV ventilen i till insugsgrenröret ventilport tills du hör PCV ventilen klickar på plats . Kontrollera att det sitter ordentligt i balken.
5.
Anslut vakuum slangarna till PCV hamnar utlopp och kontrollera vakuumslangar att kontrollera att det inte finns några hål eller läckor i dem .

tips och varningar


 • Försök inte att arbeta på en varm bil. Låt motorn svalna helt innan du påbörjar underhåll.


 • Relaterade artiklar


  hur du kan få en termostat i en bil
  vad är symptomen på en igensatt katalysator?
  hur du tar bort repor från en Mustang vindruta
  Vad skulle göra en sväng bilmotor men inte startar?
  hur man roterar lastbilsdäck
  hur man kan öka bränsleekonomi
  hur man berättar däckstorlek
  hur man tömma kylaren i en Cheva Tahoe
  hur man gör en broms jobb på en Dodge lastbil
  fördelarna med att ha en bränslesnål bil