hur man återställer PCM på en Dodge Durango

hur man återställer PCM på en Dodge Durango

Drivlinan modulen (PCM) i din Dodge Durango ligger på höger sida (passagerarsidan) i motorrummet. Det är kretskortet dator för SUV konstruerade för att tåla extrema temperaturer. Komponenterna i motor, växellåda, drivlina och andra områden skicka information till PCM. Om PCM upptäcker ett problem med en komponent, startar den lätt felindikator för att lysa på instrumentbrädan i Durango. Dodge tekniker debatten ofta om när och om du ens behöver återställa PCM.

Du behöver:.
Hand skiftnyckel


1
Öppna huven på Durango
2
Leta reda på batteri och ta bort den svarta-wired minuspol från batteriet.
3.
Vrid tändningsnyckeln till "på /vev" position i 30 sekunder, byt sedan ut tändningen nyckeln till "OFF".
4.
Anslut den negativa batteripolen och stäng huven.
5.
Vrid startnyckeln tills Durango startar och låt den gå på tomgång. Kontrollera instrumentpanelen för fel indikatorn status.

tips och varningar


 • annat sätt att återställa PCM är att scanna och rensa diagnostiska felkoder som har utlöst det MIL ljus. Du behöver en avsökningsverktyg eller kodläsare /radergummit för att utföra denna, de är inte alltid lätt tillgängliga för alla. När du har kopplat bort batteriet och återställa PCM av Dodge Durango kommer PCM behöver tid att lära sig och dina körvanor. Det är här debatten kommer att utfärda. Oavsett om du återställer PCM eller inte, är PCM kommer att lära på egen hand i alla fall. Den tid det tar att återställa och lära eller bara byta ut en komponent och låta PCM att lära på egen hand är jämförbara. Den enda gången PCM bör övervägas för en reset förfarande är när en komponent som har utlöst en diagnosfelkoder har ersättas eller rättas. Annars felkoder kommer att hamna på nytt utlöser MIL ljuset på instrumentbrädan.


 • Relaterade artiklar


  hur du kan få vätska i en manuell växellåda
  hur man stämmer upp den bakre bromsarna på en Saturn S-serien bil
  hur man kan förhindra bil bucklor från rost
  Hur pump bränsle relä arbete?
  hur man rengör en KLR förgasare
  hur reparera botten oljeläckage Cadillac Northstar-motorn
  hur man lyfta upp en bil med en domkraft
  hur du justerar förgasare
  hur man ändrar en syresensor på en Honda Civic
  kan o2 sensorn orsaka en bil att röka?