Hur man testar en fläkt modulen motorstyrning

Hur man testar en fläkt modulen motorstyrning

Det är mycket frustrerande att få i bilen en kall vintermorgon, slå på värmaren och hör ingen fläkt. Eller slå på luftkonditioneringen på en 90-graders dag och höra någon fläkt. Det finns flera möjliga orsaker till en icke-fungerande fläktmotor, det tar en del detektivarbete för att avgöra vilken möjlig orsak är den skyldige. En misslyckad fläktmotorn styrenhet är en möjlig källa till en icke tjänstgörande fläktmotorer. De steg för att avgöra om modulen är problemet är ganska enkel

Du behöver:.
Voltmeter eller multimeter.


1.
Leta säkringsdosan som innehåller säkringen fläktmotorn och kontrollera detta säkring. Om säkringen är dåligt som att ha en trasig glödlampa eller korroderat anslutningspunkter, byt den och prova värmaren /luftkonditioneringen igen. Om säkringen är OK, gå till steg 2.
2.
Slå på tändningen och vrid luftkonditioneringen till max cool. Med hjälp av voltmetern sond, testa spänningen på kabeln går in i fläktmotorn styrmodul. Om spänningen är "0" eller mycket låg, är problemet inträffar innan modulen. Om spänningen är tillfredsställande, ungefär 12V, gå till steg 3.
3.
Med voltmetern sonden, testa spänningen på anslutningarna till fläktmotorer. Om spänningen är "0" eller mycket låg, får den fläktmotorn styrmodulen vara dåliga. Om spänningen är tillfredsställande vid anslutningarna fläktmotorn, ca 12V, är modulen OK men fläktmotorn kan vara dålig.

Tips och varningar


 • Vissa modell bilar har fler än en säkringsdosan. Kontrollera instruktionsboken för lokalisering av alla säkring rutor. Kontrollera om det finns trasiga ledningar som du spåra det aktuella flödet till och från fläktmotorn styrenheten och till fläktmotorer.


 • Relaterade artiklar


  Hur ansöker man röra upp färgen för bil repor
  hur man installerar en PCV luftfilter
  hur man kan vara cool i en varm bil
  hur man rengör mögel från ramar rv fönster
  hur man kan förbättra gas körsträcka på en Nissan Sentra
  hur du ändrar din egen bils motorolja
  hur du ändrar strålkastarna på en Cadillac CTS
  hur överföringen fungerar i en Jaguar S-type
  hur du tar bort repor från en bil stötfångare
  ta bort en strippad skruv i en förgasare