hur man rengör översvämningsdrabbade skadade bil mattor

hur man rengör översvämningsdrabbade skadade bil mattor

Översvämningsskador kan göra stor skada på din bil-inte bara motorn, utan även bilens interiör, i synnerhet mattor. Missfärgade kan illaluktande bil mattor inte bara obehaglig att leva med, men kan också vara tecken på förekomst av mögel som kan få allvarliga konsekvenser för hälsan

Du behöver:. .
Våt-torr vakuum
Handdukar.
Väteperoxid.
Hink.
Skurborste.
Fan.
Bakpulver.
Ammoniak.


1.
Använd en våt-torr shop dammsugare för att suga ut kvarvarande vatten i dina mattor. När du har fått så mycket vatten ut som möjligt, använda handdukar för att sudda upp ytterligare fukt.
2.
Blanda en lösning av en del väteperoxid och en del vatten i en hink . Häll väteperoxid /vatten blandning över hela mattan. Använd en borste för att skrubba färgade områden.
3.
Låt blandningen väteperoxid som i minst 30 minuter så det soaks djupt in i mattan och underliggande pad att döda mögelsporer.
4.
Dammsug vatten /väteperoxid blandning av mattan med våt-torrdammsugare. Upprepa ansökan om svåra fall av mögel.
5.
Kör en elektrisk fläkt i bilen för att torka din matta. Låt mattan torr noggrant och sedan strö den med bakpulver att döda eventuella kvarvarande lukt.
6.
Vakuum din matta på den torra inställningen att ta bort bakpulver och höja mattan tupplur. Om någon lukt fortfarande kvar, placera en liten skål av ammoniak i bilen, rulla upp fönster och låt det sitta över natten.

Tips och varningar


 • Om översvämningsskador svår, du kan behöva byta ut mattan och stoppning, som ett allvarligt fall av mögel är svårt att utrota (och en allvarlig hälsorisk).


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort evap utrensning solenoiden i en Saturn S-serien bil
  hur du gör din bil längre
  hur man byter en Cheva Tahoe kupéfilter
  hur reparera en sköld auto bugg
  hur man vinterförbereder en bil
  hur du ändrar bromsbelägg på en Nissan Altima
  hur man rengör säkerhetsbälten i en bil med läder säten
  hur man använder Fluke 88 Multimeter
  hur man installerar en Ford lastbil strålkastare
  hur man fixar en chevy blazer