Hur portad gas mössor arbete?

Hur portad gas mössor arbete?

ventilerad Gas Cap Funktion

Den slutna tanklocket är konstruerade för att leda små mängder luft i bilen bensintanken linje. Den ventilerade gas cap har en enkelriktad release ventil som är press-aktiverad. När trycket når en viss punkt (definieras av så många pounds per kvadrattum) ventilen öppnar med en mycket liten mängd, lindra en del av trycket. I detta fall är trycket som bildas på utsidan av tanken, på grund av det vakuum som bildas från den förskjutning av bränsle på insidan. Efter trycket i linjen utjämnar, stänger tryckventil. Ventilen är inställd på att balansera trycket med den omgivande atmosfären. Air får in, men ingen rök får ut ur tanklocket på grund av miljöhänsyn.

Inre delarna

Den slutna gas cap har en kammare under plastlocket hantera som infogar i bränslet fyllnadslinjen. Åt skruvarna stängdes, och denna kammare passar relativt nära innanför insugningsröret av bränslet linje med tanken. På varje sida av kammaren är små öppningar där luft kan komma in. Dessa kammare leder till tryckventil, som, vilket i tanken minskar, tillåter luft inne för att ta bort alla möjligheter till ett vakuum bildas.

Hur det hela fungerar

Eftersom tanken är tryck-driven från en bränslepump och gas expanderar naturligt och avdunstar, en stor mängd tryck kan byggas upp inne i bränslesystemet över tiden. Denna andra typ av påtryckningar tas om hand genom driften av bränslepumpen mekanism, som den ventilerade tanklocket måste vara den kallrasskydd att hålla avdunstat rökgaser i.


Relaterade artiklar


bil överföring problem & symptom
hur till check fjädringskomponenter
hur man rengör en KLR förgasare
hur man fixar din bil buckla med en hårtork
hur man byter en glödlampa licens plattan ljus på en Acura RSX
hur du lägger hydrauloljan en 870 John Deere traktor
hur man kontrollerar transmissionsolja i en geo tracker
hur man tar betalt en Hyundai Accent batteri
hur man roterar stål-skärp all-terrain däck
hur man installerar en stuga luftfilter i en förort