Hur elektriska bromsar arbete?

Hur elektriska bromsar arbete?

Vad är elektriska bromsar?

elektriska bromsar alla system som använder en elektrisk impuls att engagera en form av bromsar, oavsett om de utformas för generatorer, tunga maskiner , eller fordon. Det bör noteras att bromssystemet själv är fortfarande till stor del mekaniskt, arbetande hydrauliska bromssystem vätskefylld kammare som de flesta fordon fortfarande använder, men det finns en kontroll av elektriska komponenter som modulerar eller ändrar signalen till koppla in bromsarna på något sätt. Det bästa exemplet på detta är elektronisk bromskraftfördelning, eller EBFD, finns på många bilar.

Struktur

EBFD sitter bredvid huvudcylindern. Den har en rad sensorer som mäter den hastighet av hastigheten var och en av bilens hjul snurrar på. Huvudcylindern är ansluten direkt till pausen pedalen. Den innehåller två separata kammare. En kammare ansluter med hydraulledningar bromsvätska till bromsok kring bromsen församlingar framhjulen. Den andra kammaren ansluter till bromsok kring bromsen församlingar bakhjulen. Den EBFD är ansluten till ventiler. En avbryter de fyra raderna bromsvätskan precis innan den når bromsen.

Hur elektriska bromsar fungerar?

När bromspedalen trycks ned, cylindrar befälhavaren pumpas bromsvätska genom raderna i lika åtgärder för att deras respektive bromsar. Samtidigt EBFD jämför den relativa hastigheter för varje hjul. Om ett hjul röra sig långsammare än de andra, om en jättegryta hade drabbats eller bilen var off-road, kommer den att stänga ventilen ansluter till att hjulet med ett visst belopp för att minska den mängd bromsvätska som når den. Detta görs så att alla fyra hjulen är långsammare och stoppas i samma takt för att säkerställa att bilen inte väja eller gå över styr.


Relaterade artiklar


hur man byter bränslefiltret på en Dodge Avenger
Hur fungerar en elektrisk släpvagn arbete bromsspak?
Vad är dubbade vinterdäck?
hur man fixar en sliten kabel ATV vinsch
hur du tar bort framsätet från en Cheva förorts
hur rinna servostyrning
hur man verkligen rengör din motor eller motorutrymme
hur du tar bort repor från krom stötfångare
vad är symptomen på en igensatt katalysator?
hur man rent vatten fläckar på fönstren