vad är en förgasare jet?

vad är en förgasare jet?

En förgasaren jet är ett litet hål i venturi, vilket är den smala änden av en förgasare rör. Förgasaren jet är en viktig del av en förbränningsmotor. Denna del av förgasaren är den del som är ansvarig för att låta bränsle att dras in i förbränningsrummen, även känd som cylindrar

Läge

Inom förbränningsmotor, det finns många små delar som samverkar för att göra motorn köras. Förgasaren, som ger luft /bränsleblandning som driver motorn och är formad som ett rör. Röret smalnar i ena änden för att skapa ett vakuum. Det finns ett hål i den smala änden av röret, som också kallas venturi. Detta hål är förgasaren jet. Det vakuum i röret gör att bränslet som kan dras in genom förgasaren jet av sug skapas från vakuum.

Process

Den mängd luft som finns i förgasaren, och komprimerade av venturiröret, dikterar mängden makt vakuum ger. Hur mycket ström från vakuum påverkar mängden bränsle som dras genom munstycket. Förgasaren jet drar rätt mängd bränsle från bränsleledningen, för att användas av förgasaren.

Betydelse

Förgasaren jet ger bränsle till förgasaren, som då är en noga avvägd blandning av bränsle och luft till cylindrar. En gnista från tändstiften antänder blandningen av bränsle och luft. Explosionen driver en kolv ur cylindern och tvingade den att stänga av vevaxeln. Denna åtgärd ger ström till motorn.

Problem

En förgasare jet som drar för mycket bränsle kan orsaka flera problem. Överskott bränslet i motorn minskar bränsleeffektivitet. Dessutom kan det minska livslängden på en motor genom att orsaka slitage på motorn. När en jet inte ger tillräckligt med bränsle, kommer motorn för varm, vilket kan skada den.

Överväganden

För att säkerställa att förgasaren och förgasaren jet fungerar korrekt är det viktigt att ha rutinunderhåll gjort på motorn. Se till att förgasaren är rätt storlek för motorn är kritisk, eftersom förgasaren jet storlek är baserad på storleken på förgasaren. Om förgasaren är för stor eller för liten för en motor, kommer förgasaren jet ger inte rätt mängd bränsle för denna motor.


Relaterade artiklar


hur man byter en strömbrytare blinkers i en huggare Ciera
hur man byter olja i en 2004 VW Jetta
hur man gör en mazda längre
hur blöda bromsar bilen med en person broms luftskruv
hur man byter bromsar kia Sedona
hur du lägger hydrauloljan en 870 John Deere traktor
hur du ändrar din egen bils motorolja
hur man byter olja vechicle
hur man tjänar pengar fastställande & säljer bilar
hur man testar och byter ut bilens förgasare choke