hur man rengör en svart bil

hur man rengör en svart bil

Av alla bilar färger, svart kan vara det mest iögonfallande. Tyvärr, om inte på ett korrekt rent, kan det också vara den största ögat öm.

Som ägare av en svart 2007 Dodge Charger, jag har mycket erfarenhet när det gäller frågan om hur man rengör en svart bil. Genom att följa dessa steg på rengöring en svart bil, bör du kunna ge din bil en tvätt som kommer att hålla det vackert -. Åtminstone tills nästa gång den behöver tvätta ett par dagar senare

hålla en svart bil ren kan ta lite mer ansträngning än någon annan färg, men det kan också vara en mycket givande erfarenhet.

Du behöver:
45 min-1 timme fri tid
. En trädgårdsslang med en justerbar munstycke.
En stor hink.
Mild biltvätt lösning.
En mjuk borste.
En rengöringssvamp.
Luddfri handdukar speciellt för användning på fordon såsom sämskskinn.
Microfiberduk.


1.
Börja med att flytta bilen till en tydlig, skuggad plats där bilen inte kommer att vara i direkt solljus. En av de värsta saker du kan göra vid rengöring en svart bil är att försöka att rengöra den i direkt solljus. Tidig morgon och kväll är den bästa tiden att tvätta bilen.
2.
Fyll hinken halvvägs upp med vatten. Sedan Pour 1 /4 en kopp rengöringslösning.
3.
Spraya bilen ner ordentligt med vattenslang. Detta bidrar till att lossa smuts och damm innan du börjar skrubba.
4.
Doppa stor bil pensel i lösningen fyllda hinken och rör runt en stund. Börja med att borsta hela bilen med det med avsiktlig tag tills hela din bil är täckt av bubblor. Doppa din pensel tillbaka i hinken som behövs medan du gör detta. Ta dig tid att vara säker på att du täcker alla områden i din bil, är det ganska lätt att missa en plats och har en gapande dammig område på en i övrigt orörd miljöbil senare
5
Spraya såpbubblor av. Du behöver inte vara extremt noggrann med din skölja ännu, men se till att de flesta bubblor är borta så att du kan se några områden som kan kräva ytterligare uppmärksamhet.
6.

Blötlägg svampen i lösningen fyllda hink. Sedan använder den för att försiktigt skrubba områden att borsten inte helt rent. Ta dig tid att titta noga för dessa fläckar, jag försäkra er att det finns flera
7
slutligen börja spraya bilen ner. . . Den här gången ordentligt skölj den. Även när du inte längre kan se synliga såpbubblor eller rester, fortsätter att spraya i flera minuter, det är mycket lätt att lämna tvålrester på bilen tänker att det allt är borta, bara för att upptäcka timmar senare att du har många vita fläckar från överblivna tvål. .
8
Detta är kanske det viktigaste steget att hålla en svart bil ren-torr det! Använd din sämskskinn handduk eller annan luddfri bil torkning trasa att täcka någonsin centimeter av bilen (inklusive fönster) tills det är 100% torr. Du kan gå igenom flera handdukar, men oftast kan du göra det med bara 1 eller 2 genom att ständigt pressa vatten ut.

Se varningen nedan för information om varför torkning din bil är avgörande.
9.
När du har torkat din bil kan du använda en mikrofiberduk att putsa den och att torka damm off mellan tvättar. Njut av din orörda "nya" ride!

Tips och varningar


 • Efter dessa steg en eller två gånger i veckan bör vara tillräckligt för att upprätthålla en vacker bil.
 • Det rekommenderas starkt att du använder en Protectant att bevara bilens beläggning. grund av det stora beloppet för städning svarta bilar kräver de också kräver mer lackskydd
 • Kontrollera att städning lösning du väljer är godkänd för användning med fordon. De fel lösning kan allvarligt skada din bil lack.
 • Underlåtenhet att torka bilen helt kommer att resultera i vatten-inslag, sol, och märken virvlar. Övertid kan sådana märken blivit nästan omöjliga att komma ut och de sticker ut som en öm tumme. Det skulle Ofta bättre att inte tvätta en svart bil alls än att tvätta det, men inte torka den.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter vattenpumpen på en Isuzu Amigo
  hur tjänsten bilens katalysator
  hur du gör din bil billigare att köra
  Hur fungerar en planetväxellåda arbete?
  hur man byter en vattenpump på en Dodge RAM 1500
  hur du kontrollerar bilens automatiska transmissionsolja
  hur man byter däck på en Subaru bil
  hur du ändrar kupéfilter på en Acura TL
  hur man kan stoppa ett bränsle, olja eller hydraulisk linje läckan med gängtätning
  hur man kan kontrollera skivan tjocklek bromsbelägg på en Saturn S-serien