hur man fixar ett slanglöst däck

hur man fixar ett slanglöst däck

Det finns några olika metoder för att fastställa ett slanglöst däck. Endast en bör övervägas för ett bildäck: en inre däck plugin /patch som installeras från insidan av urinblåsan för däcket. Andra metoder är tillfälliga i bästa och opålitlig för fordonets säkerhet, dessa inkluderar vägarna kit däcket plugg och aerosol däckreparation. Även om de kan arbeta för mindre viktiga däck som ett pneumatiskt däck skottkärra eller en gräsklippare däck, de har en förhöjd säkerhetsrisk för personbilar. Det enda som skiljer en förare från vägen är däcket och du bör aldrig spela på en billig eller temporär fix.

Du behöver:
Tire krita
. Tire maskin.
Tire patch plugg.
Däck buffert.
Kall vulkanisering vätska.
Däckreparation rulle.
Tång.
Tire brotsch.
Rakblad.

hur man fixar en slanglöst däck


1.
Leta hålet i däcket. En personbil däck reparation bör endast utföras om överträdelsen i däcket är i slitbanan begränsningar av däcket. Inte vid något tillfälle ska någon form av däckreparation utföras nära eller på däcksidan av en passagerare däck. Markera platsen för slutstycket med ett däck krita.
2.
Bort alla främmande föremål med tång eller liknande verktyg.
3.
Bryt ner däcket från fälgen med däcket maskinen. Var noga med att markera inne däcksidan av däcket (igen med däcket krita) för att etablera en relation med monteringsläge av däcket till fälgen, speciellt om det är en Blackwall däck på båda sidor.
4 .
Använd ett däck brotsch att brotscha hålet i däcket blåsan, men tänk på att inte överdriva det. Bunten storlek bör ändå göra det möjligt för däck tändstift /patch för att passa in i hålet.
5.
Använd ett pneumatiskt verktyg däck buffert att slipa insidan urinblåsan av däcket på en liten yta runt hålet. Detta område ska vara något över storleken på plåstret på kontakten /patch som används.
6.
Stryk ett tunt lager av vulkaniserade vätska till kratsade området och hål i blåsan av däcket. Låt ett par minuter för att låta vulkanisering vätska in.
7.
Avlägsna skyddspappret på undersidan av plåstret /stickkontakt och ta bort plastskyddet från toppen (om tillämpligt) . Var noga med att inte röra vid nedre delen av patch som kommer att sitta mot urinblåsan av däcket.
8.
Sätt metallen pennan av plåstret kontakten i brotchas hål på däcket från insidan av däcket blåsan tills den sticker ut ungefär en halv tum på utsidan slitbanan på däcket. Dra pennan igenom från utsidan av däcket med en tång.
9.
Rulla däckreparation rullen över ytan av plåstret inuti urinblåsan av däcket tills det tätningar mot urinblåsan. Roll i flera olika riktningar för att säkerställa en korrekt tätning.
10.
Applicera ett tunt lager vulkaniserade vätska på toppen av plåstret från insidan av däcket och låt torka.

11.
Sätt tillbaka däcket och pumpa till rätt inflationen specifikationer för däcket. Trimma den utskjutande kontakten på utsidan slitbanan på däcket med ett rakblad.


Relaterade artiklar


hur ändrar aktern i en Jeep Grand Cherokee
hur man får bättre bränsleekonomi från din GMC Sierra
hur man gör en radiator flush
hur man dumpa avfallet uttag på en RV
hur man byter bromsbelägg på Brembo bromsok
hur du ersätter bilens fördelarlock och rotor
felsökning strålkastarna på en Toyota MR2
hur du gör din bil billigare att köra
hur du ersätter bilens bromscylindrar hjul
hur till check fjädringskomponenter