Hur konvertera en leverans dator till likström

Hur konvertera en leverans dator till likström

Konvertera hur datorn kräver elektrisk ström kan tillåta dig att använda din dator i bilen utan att någonsin ha behov av växelström. Du kan konvertera din leverera datorn till likström på egen hand och i ungefär en timmes tid. En hel del detaljer arbete är inblandade, men om du tränar säkerhetsrutiner ordentligt och ta sig tid, kan du få igenom det

Du behöver:. .
DC terminaler
Tång.
Drill.
Krokodilklämmor.
Avisoleringstänger.
Lödning pistol.


1.
Stäng av datorn och koppla bort allt. Se till att alla pluggar och ledningar inte vidröra varandra och att alla jordkablar är suspenderade.
2.
Leta reda på skruvarna på baksidan av din bärbara dator och ta bort dem. Hitta kretskortet och ta bort den. Kretskortet är den stora brädan på din bärbara dator som ansluter alla komponenter med ledningar. Det är styrelsen som ger ström till datorn. Håll den på säkert avstånd och borra 1/8-tums hål i sidan av kretskortet som vetter utåt på datorn. Sätt i DC-plintarna i hålen du nyss skapade.
3.
Hitta din kretskort kablar. De som du bör titta efter är färgade i rött, gult, grönt, svart och orange. Skala den gröna ledningen med Avisoleringstänger och löda den till svart (jord) kabel. Detta kommer att berätta för din dator att vara "på" i viloläge.
4.
Hitta kablarna på kretskortet med samma stora grupper av färger och band ändarna av alla gula, orange , röd, osv, och löda dem till sina respektive ledningar på DC terminalen. Crimp ledningarna. Sedan klämma den trådbundna anslutningar tillsammans med krokodilklämmor för att hålla dem på plats.
5.
Sätt kopplingar (krokodilklämmor eller terminaler tunga) i ändarna på plintarna. Dra åt dem med tång och sätta din dator ihop igen. Kontrollera att anslutningarna är täta, eftersom en dålig anslutning kan skada och eventuellt kort din dator. Slå på din bärbara dator för att se till att allt fungerar korrekt.


Relaterade artiklar


bilbatteri korrosion behandling
vilka produkter förstöra billack?
hur man rengör whitewall däck på en motorcykel
hur man kan kontrollera och lägga till radiator vätska
hur man rengör en marin värmeväxlare
hur man byter däck på en Subaru bil
När ska ersätta ett bilbatteri
Hur en torr sump arbete glidmedel system?
hur du tar bort navkapslar från en VW Beetle Volkswagen bugg
kan o2 sensorn orsaka en bil att röka?