hur reparera rökiga bilavgaser

hur reparera rökiga bilavgaser

Det finns i huvudsak tre olika typer av rökiga bilavgaser-blå rök, vit rök eller svart rök. De reparationer du behöver göra att din bil är helt olika beroende på färgen på röken lämnar ditt avgasrör. Oavsett om du kommer att kunna göra de reparationer av din bil själv eller inte beror på färgen på röken och på din skicklighet och vilja att göra reparationer på din motor. Även om du väljer att ha din motor granskas av en professionell, diagnostisera problemet själv ger dig viss kontroll över reparationen och göra dig till en mer kunnig konsument.

Du behöver:
Toyotas Tacoma
. Level (hårdvaran punkt).
Måttband.
8mm hylsnyckel.


1.
Titta på röken som kommer ur din avgasrör när motorn är varm. Tänk på att vit rök kommer ur din avgasrör på en kall morgon innan motorn värms upp kan betyda något-du måste vänta för motorn att nå sin normal arbetstemperatur innan en bedömning färg på avgasrör rök
<. br> 2.
Rev din varm motor något. Vit rök som kommer från avgasröret innebär att vatten har angett din förbränningsrummet-ofta genom en trasig topplockspackning eller ens en spräckt motorblock. Detta är ett stort problem.
3.
Vänta tills motorn svalna och ta sedan bort kylarlocket genom att vrida den 1 /4 till 1 /2 varv moturs. Kontrollera din kylvätskenivån. En droppe i vattnet i radiator kommer att kontrollera en spräckt huvudet eller blåst packning. Den topplock kommer att behöva tas bort och inspekteras och cylinderhuvuden kommer att behöva utsättas för tryck sprickor. Detta kan endast göras på en ordentligt utrustad mekanisk verkstad.
4.
Kontrollera dina insprutare om svart rök kommer ut ur din avgasrör. Svart rök tyder på att för mycket bränsle som förbränns. Du kanske behöver en ny insprutare eller bilens datorsystem kunde vara fel.
5.
Ta bilen till en verkstad och har datasystemet testas. Om datorn fungerar på ett korrekt sätt därefter tillbaka insprutare
6
Plan på en ring jobb (som ersätter kolvringarna) om blå rök kommer från fordonets avgasrör -. . Blå rök indikerar att oljan blir i din förbränningsrummet. En ring Jobbet innebär att ta bort topplock av din motor och är ett större jobb. Om du är en erfaren mekaniker motor eller om du känner någon som är och är villig att hjälpa dig, då planerar att spendera en hel dag ersätter bilens kolvringar. Annars tar du fordonet till ett garage och ha din komprimering tryck kontrolleras -. Lågtryck pekar på behovet av nya kolvringar

tips och varningar


 • tackla Endast de jobb som du är säker på att du kan göra. Reparera mest rökiga bilavgaser problem är ett stort åtagande.
 • Om det finns en brun choklad utseende till din Oils stickan på att oljan på insidan av oljelocket, inte starta bilen eftersom detta är ett tecken på förorenad olja-har din bil bogserades till en serviceverkstad.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan spara ännu mer vid pumpen
  Hur fungerar en prestanda chip?
  hur man vet när du behöver nya vindrutetorkare
  hur man byter takbelysning i en Chevrolet Impala
  hur du ändrar rotorer på en Chevrolet Malibu
  hur man lufta ett domkraft
  hur man installerar en Reese dragkrok
  hur man kan kontrollera din bils vätska Servostyrning
  Hur luftfjädring arbete?
  hur man tråd en DPDT vippbrytare