hur hydrauliska bromsar bilen arbete

hur hydrauliska bromsar bilen arbete

Basics

Det gamla systemet med mekaniska bromsar gav vika för användningen av hydrauliken i syfte att uppnå en smidigare och snabbare stopp av fordonet. Hydrauliska system har pedaler som är anslutna till kolvar. Dessa kolvar är inrymda i cylindrarna genom rören med flexibla sektioner. De ansluter sedan till separata cylindrar finns i hjulen. I mer modern design, är främre och bakre delarna separeras.

Leverage

En av de principer som arbetar i hydrauliska bromsar bilen är hävstångseffekt. Med hävstång, är den kraft ges på ett avsnitt överlämnas till en annan plats med hjälp av en inkompressibel vätska som vanligen är en oljebaserad ämne. Liksom andra bromssystem, hydraulik arbete genom att multiplicera den kraft som verkar. I fråga om ett hydrauliskt system, med en nedåtriktad kraft på en kolv överför den till en annan via oljan som finns i cylindern. Hydrauliska system har ledningar som kan vara av valfri längd eller form som gör det lättare att nå kolvar.

mekanismen

När föraren trycker på bromspedalen, han utövar faktiskt kraft bromsens huvudcylinder. Huvudcylindern är en anordning som gör att två kolvar som skall användas i samma cylinder. Fyra sekundära kolvar, kallad slav kolvar, finns på varje hjul och trycker på bromsklossarna för att stoppa bilen. De flesta bilmodeller på vägarna i dag använder sig av två huvudcylindrar styrning av två slav cylindrar. Denna funktion fungerar som ett skydd --- vid en av de huvudcylindrar fel, kommer bromssystemet fortfarande stanna bilen.

Multiplikation

multiplicera kraft med hjälp av en hydraulisk broms bil är ganska enkelt. Ungefär som i andra mekanismer, gör en hydraulisk broms bil användning av en teori inom fysiken som säger att kraft kan bytas avstånd. För att göra detta, storleken på kolven och cylindern ändras i förhållande till andra. Det är det område storleken på kolven som bestämmer den rörliga genom vilken den kraft som verkar multipliceras. Detta är viktigt med tanke på att friktionen behövs för att stoppa fordonet.

Friktion

Friktion är en kraft en integrerad del av hur bromssystem fungerar. Utan friktion, är det praktiskt taget omöjligt för bilen att stanna. Friktion är en term som används för att hänvisa till hur svårt det är för ett objekt att röra sig över en annan. Observera att den mängd kraft som behövs för att flytta ett objekt är proportionell mot hur mycket den väger. Detta är en princip som är tillämplig i fråga om hur hydrauliska bromsar bilen arbete där en pressar bromskloss mot ett snurrande objekt. Ju mer kraft som används på bromsbeläggen, kan större kraft användas för att stoppa fordonet.


Relaterade artiklar


hur man byter en motoreffekt fönster - 2000 mustang
hur du tar bort bil repor med superlim
hur man byter bakljus
hur du ändrar din olja
Hur arbetar en bränslepump?
hur man kan kontrollera nivåer Honda växellåda
hur man renovera ett batteri golfbil
hur du tar bort dörrpanelen på en Mitsubishi legnum
vad som orsakar en ren bil att bli smutsig?
hur du kontrollerar bilens bromsvätska