hur man installerar en Ford lastbil strålkastare

hur man installerar en Ford lastbil strålkastare

Strålkastare är kritiska auto säkerhetskomponenter, eftersom de är avgörande för natten och dåligt väder körning. Det är också tekniskt olagligt att köra med ännu en strålkastare utbränd. Lyckligtvis strålkastare församlingarna på hela flottan av Ford lastbilar är liknande, så dessa instruktioner följas för nästan alla modeller och år modell. För den mest exakta instruktioner, är det dock bäst att korshänvisningar dessa steg med en manuell specifik för din modell och år för Ford lastbil

Du behöver:.
Nya strålkastare montering för din modell och år för Ford lastbil .
Liten, skiftnyckel.
Phillips-skruvmejsel.
Glödlampan för din modell och år för Ford lastbil.
Handskar.

bort en gammal pannlampa församling


1.
Öppna huven och stötta öppna.
2.
Titta
på toppen av strålkastare församlingen. Beroende på modell kan det eller inte får en plast panel på toppen hålls på plats med en eller två skruvar. Om det finns, ta bort skruvarna med en kryssmejsel, och dra bort panelen.
3.
Titta runt i ytterkanten av strålkastare församlingen för bultar. Beroende på modell kan det finnas två eller tre. Dessa kan omfattas av metall fästklämmor. Ta bort alla fästklämmorna för hand, använd sedan en liten skiftnyckel för att ta bort alla bultar.
4.
Titta på baksidan av monteringen för att se om det finns en plastklämma håller församlingen på plats. Detta kan inte vara närvarande på äldre Ford lastbilar. Om du ser något, lyft upp fästet för hand.
5.
Ta framsidan av strålkastare montering, och försiktigt dra ut och bort från bilen. Du kan behöva vicka den lite. Dra inte för långt, eftersom kablarna fortfarande är ansluten.
6.
Koppla loss alla kablage från baksidan av strålkastare församlingen. Detta kräver inte verktyg.

Installera en lampa i en pannlampa församling


1.
Tag i plast och gummi komponent ligger i den bakre mitten av strålkastare montering, och vrid den till vänster. Det kommer att skruva loss och dra bort från resten av församlingen. Detta kan kräva några starka kraft.
2.
Sätt på ett par handskar, och skruva noggrant lampan i uttaget på den motsatta änden av plast och gummi komponenten. Handskar rekommenderas eftersom de oljor på händerna kan dramatiskt förkorta livslängden på lampan.
3.
Skruva fast plast och gummi komponent på plats på strålkastare montering.

Installera Headlight församlingen


1.
Tryck församling större delen av vägen på plats tills det är tillräckligt nära för att ansluta kablagen till uttagen. Sätt alla kablage ordentligt.
2.
Tryck strålkastare församling hela vägen på plats.
3.
Montera och dra ner de två eller tre bultar (dessa är förpackade med alla nya församlingar) i ytterkanten av strålkastare församlingen. Om klämmorna ingår också i förpackningen, kan du klämma dessa på toppen av bultarna.
4.
Kontrollera den bakre av församlingen för förekomst av plast spärren. Detta kommer att vara en del av lastbilen, inte en del av den nya strålkastare församling. Om du ser en, på den övre tills det klickar på plats.
5.
Installera plast stänkskyddet om man kom med din nya strålkastare församling. Detta formade stycken får plats på toppen i församlingen, och den måste dras åt ner med de medföljande skruv eller skruvar och en Phillips-skruvmejsel.


Relaterade artiklar


hur man läser en fälgdiameter
Hur Paintless fungerar buckla bort?
hur man byter luften i kabinen filtret i en Honda Odyssey
hur man sätter en ATV däck på en fälg
hur du fyller Lexus ES 300 med transmissionsolja
Inaktivera en krockkudde styrmodul
hur man byter rotorer på en Ford F150
hur du tar bort evap utrensning solenoiden i en Saturn S-serien bil
hur man installerar navkapslar på en 2003 chevy Tahoe
Hur får man en bil magnet från en bil