Orsaker till en brand genom en förgasare

Orsaker till en brand genom en förgasare

Vad är en förgasare?

förgasaren är enheten i bilens motor där bränsle och luft blandas innan förbränningen av samma (luftbränsleblandning ) för att ge den energi som bilen behöver flytta.

brandorsaker

Många auto bränder ofta spåras tillbaka till förgasaren fel. Dessa uppträder främst genom en process som kallas back-bränning, där förgasaren matar för mager eller för fet en luft-bränsleblandning till förbränning cylindrar eller där förgasaren "timing är för avancerat. "Detta är att säga att när förgasaren tidpunkten är sådan att det inte finns tillräckligt med tid för fullständig förbränning av bränsle i förbränningsrummen innan" nästa "blandning jetplan i eller, där förgasaren matar förbränningsrummen med alltför rik en blandning (en som har för mycket bränsle för luften i den) eller för magert en blandning (en som har för mycket luft för bränslet i den) är alla möjliga orsaker till förgasaren baktändning. Även om en sådan back-bränning inte i sig orsakar en eld (faktiskt vara "ganska normal företeelse" i början av bilar vars ett kännetecken var knäppande ljud back-bränning producerar), om lågan så produceras av back-bränning som orsakas av förgasaren fel händer för att hitta något man kan bränna på, då finns det naturligtvis att bli en riktig eld, eventuellt sätta hela bilen eld på snart --- en isande utsikter när vi tar hänsyn till att de flesta bilar använder en förgasare mekanism numera råkar vara bensin driven, och bensin bränder sprider sig så snabbt.

Undvikande

För att undvika förgasaren som orsakas auto bränder är att se till att även om en förgasare back-eld skulle uppstå, vilket resulterar i en låga, skulle det inte finnas något brännbar för det brinna på. Som nämnts är det först när branden produceras av förgasaren back-bränning hittar ett brännbart material att bränna på att verkliga problem uppstår. För att undvika detta så är det viktigt att se till att det inte finns några läckor i bränslesystemet-försörjningssystem (och speciellt i anslutningen mellan förgasaren och kammare), om lågan som följer av en förgasare back-brand råkar finna en sådan läcka , då möjligheten att hela bilen brinner upp skulle vara mycket verklig. Kontrollera regelbundet på din Förgasarjustering (genom användning av en gasanalysator till exempel) är det viktigt att förhindra uppkomsten av baktändning i första hand, eftersom trots alla ansträngningar, lågan följer förgasaren back-bränning kan fortfarande på något sätt hitta något som det kan bränna på, sätta hela din bil i brand på mycket kort tid --- vilket kan vara tragiskt om du råkade vara färdas i för hög hastighet och innan du har en möjlighet att bromsa bilen ner nog för dig att hoppa ut. Naturligtvis, naturligtvis, är det faktum att du behöver hålla driftsdugligt brandsläckare i bilen hela tiden.


Relaterade artiklar


hur krockkudde boggifjädring
hur man byter backup sensorn på en Toyota FJ Cruiser
hur man polera aluminium industriella hjul
hur man rengör mögel & fukt från auto mattan
hur du ersätter bilens bromsok skivbroms
hur du tar bort bilradion statisk
hur man installerar Nissan Altima tändstift
hur man installerar vindrutetorkare på en Acura TSX
göra en monter vattendimma
När ska ersätta ett bilbatteri