Hur en torr sump arbete glidmedel system?

Hur en torr sump arbete glidmedel system?

Bakgrund

Torrsump smörjsystem (torrsumpssmörjning system) är ett alternativ till våta system sump olja, som används för huvuddelen av produktionen bilar. Sumpen är knappt vevaxeln av en bilmotor. Med våta sumpar, är motorns olja som släppts ut precis under vevaxeln i något som kallas oljetråget. De oljetråg måste vara stor nog att rymma mellan fyra och sex liter olja, som är betydande. Med våta sumpar, suger olja pumpa upp olja från den nedre delen av oljetråget (via en slang). Det pumpas sedan i resten av fordonets motor. Med torra system sump glidmedel är överflödig olja förvaras i en tank som är i utsidan av motorn, istället för i en oljetråget. Minst två oljepumpar ingår i torrsumpssmörjning smörjsystem. En oljepump drar olja ur tråget och sedan överför den till tanken, medan den andra oljepumpen hämtar olja ur tanken och skickar den vidare för att olja upp motorn. Minsta möjliga mängd olja stannar då inne i motorn.

Positiva faktorer

Människor använder torra system sumpen smörjning eftersom det finns några positiva över med våta system sump olja. En fördel är att inte sedan torr sump behöver det oljetråg att bli stora nog att de måste hålla alla olja under motorn, kan motorn primära massa vara mycket lägre i bilen. Detta hjälper till att sänka gravitationscentret och hjälper aerodynamik betydligt. En lägre hoodline är då tillåten. Också, med torra system sump glidmedel, kan du ha så stora av en olja kapacitet som du vill. Dessutom, om du har för mycket olja runt vevaxeln med en våt sump oljesystem, kan det bli då på axeln och skära ned hästkrafter. Många människor tycker att denna fråga hästkrafter förbättrar avsevärt samband med övergången till en torr sump.

Negativa faktorer

Det finns också några negativa faktorerna till att använda ett torrt system sump glidmedel, liksom. Den största nackdelen är att det finns tjockare inblandade med hjälp av en torr sump. Det finns även extra kostnader med torra system sump smörjning, i samband med att behöva köpa en extra tank och en extra pump. Det blir lite mer komplicerat än med en traditionell våt sump oljesystem.


Relaterade artiklar


hur du tar bort repor från en bil stötfångare
Vilka är symtomen på en dålig elektronisk bränslepump?
tecken på slitna stag
hur du hämtar diagnostiska koder från GM fordon
hur du tar bort en grumlig yta på en vindruta
Felsökning av problem bränslepump för en Chrysler Sebring
hur man testar och ersätta luft sensorer laddningstemperaturen
hur man lyfta upp en back i slutet av en bil
Vad skulle göra en sväng bilmotor men inte startar?
hur man installerar en glödlampa bil strålkastare