Hur bil HID lampor fungerar?

Hur bil HID lampor fungerar?

HID Basics

HID, eller hög intensitet ljus ansvarsfrihet, är en typ av ljus som använder en elektrisk ljusbåge för att skapa makt. Arc lampor som denna har använts för att lätta arenor, gator och parkeringsplatser under en lång tid eftersom de skapar mer ljus med mindre energi än de flesta andra typer av glödlampor. Eftersom de är ganska dyra och kräver sofistikerad kontroll kretsar, de har varit sena att haka på i bilar. Du kan hitta en HID bil ljus av blåaktig ton.

HID Struktur

Inuti HID lampan är ett litet rör av smält kvarts. Det kvarts är mycket starkare än gas och har goda isolerande egenskaper som hindrar värme från att läcka. Denna styrka behövs för att omfatta gasen inuti. HID rör innehåller xenon gas och ämnen som kallas metall halogenider trycksatt för många gånger det atmosfäriska trycket. Lampan drivs av två elektroder placeras nära varandra. Liksom andra fordons-ljus, HID-lampor har också reflexer och linser för att fokusera ljuset på vägen framför.

HID funktionssätt

Den gas mellan elektroderna motstår flödet av el något, så kontrolleraströmkretsen ger en sammanfattning explosion av el för att skapa en gnista mellan elektroderna. Den elektriska gnistan värmer gas till en hög temperatur, vrida metall hallide till ett plasma. I en plasma blir några elektroner så upphetsad att de åtskilda från hallide molekyler, flödar fritt fram och tillbaka mellan elektroderna. Detta gör det lättare för strömmen mellan elektroderna, sjunker så styrkretsen spänningen ner efter den första sönder. Ljuset genereras när friflytande elektroner träffa elektroner som fortfarande är knutna till hallide molekyler. Detta ger energi bifogade elektroner. Dessa elektroner avger energi som fotoner av ljus, som lyser upp vägen.


Relaterade artiklar


hur du tar bort repor från en bil stötfångare
hur man ändrar Serpentine belt på en Honda Accord EX
hur man kontrollerar transmissionsolja i en Honda Civic
hur man torkar bilen som ett proffs
hur man gör en mazda längre
Hur bil HID lampor fungerar?
hur man vet när du behöver nya vindrutetorkare
hur man byter en baklykta på en Pontiac Grand Prix
hur man byter en motorcykel kedjan
hur till förbifartsleden katalysatorer