motorcykeldäck grunderna

motorcykeldäck grunderna

Om du någonsin undrat vad skillnaderna är i motorcykeldäck, läs: den här artikeln kommer att fokusera på grunderna. Även om det finns många olika typer med olika egenskaper och användningsområden, följande är de vanligaste stilarna

Typer

Det finns tre grundläggande typer av motorcyklar, som vanligen avses med avsedd användning: Street däck, smuts däck cykel och dubbla däck syfte.

Street Däck

Street, eller road däck är utformade för att användas på asfalterade vägar. I de flesta stater, måste de ha DOT (Department of Transportation) betyg stämplat på däcksidan för att vara lagligt för användning på allmänna vägar.

Dirt Bike Däck

Dirt bike, eller off-road, däcken är speciellt konstruerade för användning i smuts, lera, gräs eller annat lös mark. I de flesta stater, de är olagliga att användas på allmänna vägar.

Dual Purpose Däck

Dubbelt syfte däck är en hybrid mellan smuts cykel och däck gatan. De kallas ibland för enduro däck. Avsedd att köras både på asfalterade vägar och i terräng, de brukar bära DOT godkännande och har ett däckmönster med en knölig utseende som är mindre aggressiv än däck dirt bike.

Fun Fakta

Gottlieb Daimler patent på världens första motorcykel 1885.


Relaterade artiklar


hur man kan öka gas körsträcka
hur man byter en Saturn S-serien motorns kylvätska tempgivare
Vilka uppgifter av stötdämpare?
hur våren rengöra ditt fordon
hur du justerar ventilerna
hur man torkar bilen som ett proffs
hur du tar bort reservdäcket på en Toyota 4runner
hur du tar bort rost från en Honda Accord fjärdedel panel
hur man förnyar ett batteri golfbil
tecken på slitna stag