hur man oljebyte en Nissan 350Z

hur man oljebyte en Nissan 350Z

Har du någonsin vill göra din egen oljebyte för din Nissan 350Z? Inte bara kommer du få den erfarenhet att ta hand om ditt eget 350z, men du får också lära dig att hantera din egen bil också. Och det är ganska enkelt! ! Lär dig hur du effektivt kan göra ett oljebyte för ditt prestigefyllda Nissan 350Z på nolltid

Du behöver:.
5 liter olja
nya oljefilter.
ramper.
lian.
3 /8 "spärrnyckel.
10 mm och 14 mm uttag.
skruvmejsel.
Oljetråg.
nya oljepluggen bricka.
oljefilternyckel.


1.
första steget i att ändra dina olja för din Nissan 350Z är att få alla de material som nämns. Dra upp din Z i ramper för främre däck. Du vill att din bil ska på en positiv lutning så att den gamla oljan kan samla så du tömmer ut det. När ditt 350Z är på ramper, se till att du sätter din sändningen parkering för bil, och i en växel till manuell växling bilen för att undvika bilen från att flytta.
2.
Nästa , ta bort under-panelen på 350Z. Genom att använda Ratchet och 10mm uttag, ta bort alla de 14 skruvar, samtidigt som en nit-typ. Då kan du ta bort kontakten med en skruvmejsel av nyfikna centrum. När mitten kommer ut, kan du ta bort hela kontakten och panel.
3.
Nästa steg är att tömma din gammal olja. Använda din Ratchet och 14 mm uttag, ta bort avtappningspluggen medan fånga olja i oljetråget. Ta din oljefilteravdragare och ta bort den ursprungliga Nissan oljefiltret. Några av olja kommer att rinna, så se till att du Töm all olja innan.
4.
Du måste nu installera din nya Nissan 350Z s oljefilter och avtappningspluggen. Jag personligen använder en K N Performance Gold oljefilter som kostar ca $ 10. Du vill rengöra området med en ren trasa och fukta gummi filtertätning med lite olja. Skruva fast filtret för hand, och vrid om 3/4th efter tätning kontakter basen. Använda uttaget och kransen, skruva in pluggen enligt moment spekulationer. Kontrollera att det sitter tätt, men inte för hårt.
5.
Öppna upp din motorhuv och påfyllningslocket, och häll i 5 liter ny olja. Personligen tycker jag att använda Royal Purple, men 5W-30 Pennzoil kommer också att göra. Du kan lätt få det på Wal-Mart för mindre än $ 10.
6.
Slutligen, kolla upp din Nissan 350Z genom att starta motorn och kontroll för att se med avseende på läckor i närheten av olja filter och avtappningspluggen. Du måste utföras din oljebyte för dig Nissan 350Z! Enkelt, var det inte?


Relaterade artiklar


Hur man använder en batteriladdare för en bil
hur man byter en radiator termostat
hur du tar bort fläckar från skinn bilsäten
hur man byter en svans glödlampa
hur man använder ett bladmått
Hur identifiera överdriven oljeförbrukning
hur du tar bort dörrpaneler på en Saturn Outlook
Hur bilen fungerar motorn kolv?
hur man kontrollerar transmissionsolja i en geo tracker
hur reparera en auto motor efter den stod parkerad i 2 år