hur man installerar vindrutetorkare på en Acura TSX

hur man installerar vindrutetorkare på en Acura TSX

Byta din vindrutetorkare är en grundläggande automatisk underhåll uppgift, och det är något som är tillräckligt enkelt för alla förare att göra själva. Men bara för att det är lätt betyder inte att det är ett arbete som bör tas på allvar. Torkarblad som är i gott skick är avgörande för säker förare synlighet i svåra väderförhållanden. Om du inte välja rätt blad, eller om du installerar dem på ett felaktigt, kan du ställa dig upp för dålig sikt om du fastnar kör i en storm

Du behöver:.
Ersätter torkarblad till din årsmodell av Acura TSX.
Acura TSX.

välja rätt torkarblad


1.
Kontrollera års modell av din Acura TSX.
2.
Slå upp det specifika storlekar och modeller av vindrutetorkarblad som är utformade för att passa din årsmodell av TSX. Dessa varierar mellan årsmodeller av Acuras. Du kan göra detta på någon butik som säljer blad Utbytestorkarblad genom att leta upp din bil i en handbok som ser ut som en telefonbok och som vanligen sitter i torkarbladet försäljning display. Om du köper blad online kan du välja vanligtvis ditt år, märke och modell från dra-down menyer, och din köpa alternativ kommer automatiskt att anpassas för att matcha din bil.
3.
Köp blad av rätt storlek och typ.

bort den gamla Blades


1.
Dra ut båda torkararmarna så att de är vinkelrätt mot vindrutan. De kommer att låsa på plats när den är helt öppen.
2.
Se ut i slutet av torkararmen, som är formad som en krok. Inkapslad i denna krok är en liten plastadapter om storleken på en miniatyr Tootsie Roll. Detta plastadapter bifogas torkarblad. Studera ställning och konfiguration av dessa tre komponenter, eftersom du tänker ställa in den nya kniven på exakt samma sätt.
3.
Tryck ihop sidorna av en plastadapter, och medan du gör det, dra mot den öppna änden av kroken på änden av torkararmen. Adaptern och gamla bladet glider rätt av.
4.
Upprepa steg 3 på andra bladet.

Installera nya blad


1 .
Öppna upp förpackningen till din nya blad och titta igenom den medföljande adaptrar för att hitta de två som är identiska med de du bara bort.
2.
Snap de två matchande adaptrar på den nya torkarblad. Den exakta platsen där du vill installera dem kan variera, så bör du konsultera anvisningarna på förpackningen till din nya blad.
3.
Ta en kniv och placera den mot en torkarblad arm så att spåret på adaptern står inför den öppna änden av kroken på armen. När slutet på kroken är i linje med slitsen, dra kniven mot insidan av kroken. Du hör ett klick när den fastnar.
4.
Upprepa steg 3 på andra bladet.
5.
Lägre både torkare armar på plats.
6.
Slå på vindrutetorkarna att testa dem och se till att de är båda tätt installerat.

tips och varningar


 • plast adaptrar kan gå sönder om du försöker tvinga dem på fel sätt, så om du har problem att få dem att knäppa på, ta en närmare titt och se till att du installerar dem enligt tillverkarens anvisningar.


 • Relaterade artiklar


  Vilka är de funktioner förgasarna?
  hur man lysa hjul Alcoa aluminium
  hur du ändrar kulleder på en Ford Thunderbird
  hur man tömma kylaren i en Cheva Tahoe
  hur du tar bort en dodge ram baklucka
  hur reparera en auto motor efter den stod parkerad i 2 år
  hur du ändrar luftfiltret på en Mini Cooper
  hur ändrar växellådsolja i en Chrysler 300
  hur man rent vatten fläckar på fönstren
  hur rinna servostyrning