hur man i detalj en bil professionellt

hur man i detalj en bil professionellt

Detailing bilar är ett yrke och kan inte göras några gamla sättet. Du måste veta hur man i detalj en bil professionellt för att tillfredsställa en kund vars bil du arbetar med. Professionella detaljer kan ta timmar, om inte en hel dag att göra. Du behöver speciella leveranser till detalj varje bil. Vissa bilar har skinnklädsel medan andra har tyg inredning eller hårdplast instrumentpaneler och dörrpaneler. En detaljerad bil som görs korrekt ser helt ny som om den har just kommit från en utställningslokal

Du behöver:.
Inredning rengöringsmedel för säten, dörrpaneler och instrumentbrädor.
Renare för fönster och instrumentpaneler.
Dammsugare.
Exteriör renare.
Tire renare.
Kromrengöringsmedel.
Rim renare (om inget krom).
Trasor.
Shams.
Vax.
Tryckstvätten.


1.
Börja med utsidan av bilen. Tvätta bilen med en lämplig rengöringslösning och en högtryckstvätt med sprutpistol, inte en hård genomträngande ström. Detta inkluderar i hjulhusen. Tvätta däck och fälgar samt fönster. När du är klar tvätt och sköljning tvål av, använd en bluff för att få vattnet ur bilen innan den torkar och lämnar fläckar. Sedan gäller vax på kroppen, håller dig borta från krom och däck (Turtle Wax fungerar utmärkt för alla färgtyper). Applicera vaxet i en cirkulär rörelse i små områden åt gången. Ta sedan en ren trasa och börja torka bort vaxet efter det har torkat.
2.
Applicera ett däck renare på däcken och se till att all smuts och tvål filmen tas bort. Använd en Sonus Rim Bright för däck och fälgar. Applicera med en ren trasa i en cirkulär rörelse. Torka sedan med en ren trasa och de kommer att lysa. Använd sedan Mödrar Chrome polska på krom. Gnid den på krom och låt det torka och sedan använda en ren bomullstrasa att polera det. Varning: Se till att du får all den renare från däck och av eventuella sprickor på fälgar
3
Rengör utsidan fönstren med en icke-filmning lösning. . . Se till att göra alla fönster och noterar undersidan av vindrutetorkarna när du rengör fönstret. Lyft upp torkarbladen och ren under.
4.
Öppna bagageluckan och vakuum. Om det finns några smutsiga fläckar, använd en Rengöringsskum för att få plats ute. Om reservdelar har använts, använd ett hjul för att rengöra den. Spraya Rengöringsskum på fläckarna enligt anvisningarna.
5.
Rengör insidan, med början i fönstren. Använd ett icke-imma lösning på insidan. Rengör sedan askkoppen. Detta ska tvättas med varmt tvålvatten torkas och. Rengör alla sopcontainrar och tvätta med tvål en trasa. Mugghållare bör också tvättas och torkas.
6.
Rengör dörrpaneler och instrumentpaneler med lämpliga rengöringsmedel. Läder instrumentpaneler och plast instrumentpaneler bör rengöras med Armor All. Använd en ren bomullstrasa. Häll Armor All på trasan och torka av områden nedåt. Ta sedan en ren och torr trasa och polera. Använd alltid en cirkelrörelse vid rengöring. Instrumentet paneler ska rengöras och det icke-imma fönsterputsmedel. Fabric dörrpaneler som Fläckarna ska rengöras med en Rengöringsskum. Om dörren panelerna är hård plast eller läder, använd Armor All.
7.
Dammsug golv, inklusive under sätena, då vakuum sätena. Om du noterar några fläckar, rengör med rengöringsmedel för just det material (t. ex. läder renare för lädersäten och rengöringsmedel skum för tyg säten).

Tips och varningar


 • När detaljer en bil, är det viktigt att ta tid och göra det på rätt sätt.
 • Använd inte en renare på någon del av bilen om den inte rekommenderas.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar en låst ratt
  hur till check transmissionsolja i en Toyota 4runner
  hur man tömma kylaren på en Jeep Grand Cherokee
  hur du tar bort en cylinder tändningslåset i en Saturn S-serien
  hur att inspektera och underhålla din bil
  hur man byter en oändlighet G35 stuga luftfilter
  Ta bort en bakdörr panel
  Vilka uppgifter av stötdämpare?
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på en Ford Taurus
  hur man byter luften i kabinen filtret i en Honda Accord