hur till check transmissionsolja i en ml320 benz

hur till check transmissionsolja i en ml320 benz

På många bilar, kontroll av transmissionsolja nivå är en två minuter lång process precis kontroll av oljenivån i motorn. Men med Mercedes Benz ML320, det finns ett viktigt extra steg. Den ML320 är konstruerad för att inte kräver något underhåll, så det levereras inte med en mätsticka som standardutrustning. Om du vill kontrollera det själv, måste du skaffa det från en Mercedes återförsäljare

Du behöver:.
Oljestickan ML320 överföring
. Rag.


1.
Leta upp din lokala Mercedes återförsäljare i telefonkatalogen och ge sin serviceavdelning ett samtal. Fråga beställning om dina egna oljestickan transmissionsolja för ML320, och se till att berätta din årsmodell. De bör kunna citera dig ett pris och hjälper dig ordna köpet via telefon.
2.
Kör bilen i ca tio miles och 20 minuter. Var noga med att ta din mätsticka och trasa tillsammans med dig på resan. Om möjligt, tillbringar en del i satsningen på en snabb väg så att du kan bläddra genom alla dina redskap under resan. Detta för att värma upp motorn och transmissionen, smörj hela sändningen och föra transmissionsolja upp för att värma volym.
3.
Parkera bilen på en plan yta, lägg i friläge och tillämpa parkering paus. Dra huvan frigöringsspaken och lämna motorn igång.
4.
Öppna huven och stötta upp med stöd armen.
5.

Titta bara till höger sida av luftfilter facket, som är lång svart plast fack precis bakom motorn. Du ska se ett litet plaströr med en röd plast. Detta är den transmissionsolja oljesticksröret.
6.
Flytta den röda plastlocket åt sidan, sedan försiktigt mata mätstickan hela vägen in i röret. När det är hela vägen in, försiktigt dra det hela vägen ut. Var försiktig med tips, som bör tas upp i transmissionsolja.
7.
Kontrollera att läsa på mätstickan. Det korrekta linjen att läsa bör vara tydligt markerad som "VARM FULL".
8.
Tillbaka den röda mössan på mätstickan röret och stäng huven.

Tips och varningar


 • Om din transmissionsolja är för hög eller inte registrera mig, du ska ta din ML320 till en auktoriserad serviceverkstad. Om det är bara något låg, kan du lägga transmissionsolja lite i taget genom att hälla det genom oljesticksröret med en tratt. Om du gör detta bör du hålla motorn igång hela tiden och så att varje liten dos av vätska för att gå igenom systemet innan kontroll av nivån igen med mätstickan. Det är mycket viktigt att du inte för mycket för överföring, så ta din tid med detta.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar ett filter på en Ford Escort
  hur du tar bort rost från krom hjul
  hur man kontrollerar transmissionsolja i en geo tracker
  hur man kan hoppa starta en bil
  hur man läser bil manualer online
  hur man byter olja i bilen
  hur du tar bort waterspots från en bil vindruta
  hur buff bilar
  Hur identifiera överdriven oljeförbrukning
  hur man läser däcksidan information om automatisk däck