hur reparera en auto motor efter den stod parkerad i 2 år

hur reparera en auto motor efter den stod parkerad i 2 år

En bil som har suttit i 2 år är en bil som har haft alla sina vätskor lösa, gel, och troligen, tandköttet upp och frysa de arbetande delarna som krävs för att köra motorn. Du kan reparera en auto motor efter den stod parkerad i 2 år genom att ersätta alla delar och vätskor som skulle ha nedbrutet på något sätt efter en lång tid av sammanträdet. Du behöver inte mycket i vägen för verktyg, en enkel auto motor mekaniker som gör

Du behöver:. .
Handpump (Gas sifon)
Gas.
Gasbehållare.
Marvel Mystery Oil.
Skruvmejsel.
Oljetråget.
Hylsnyckelsats.
WD 40.
Oljefilter.
Oil.
Hink.
Kylare Fluid.
Kylarslangar.
Fan Bälten.
Luftfiltret.
Förgasare Cleaner.
Tändspolen.
Distributör Cap.
Ignition Rotor.
Tändstift.
Tändkablarna.
Säkringar.
Bilbatteri.
Oljetråget packning.
Bränslefilter.


1.
Använd en handpump för att suga ut någon gas som finns kvar i tanken.
2.

Ta bort inline bränslefiltret genom att skruva loss klämmorna med en platt skruvmejsel och dra anslutningsslangar bort filtret. Filtret kommer antingen vara placerad under bilen i närheten av tanken, eller i motorrummet-följ bränsle linje från din förgasare eller bränsleinsprutning för att hitta filtret. Installera ett nytt filter genom att ansluta bränsleslangar linjen till det och fastspänning dem på plats. Kontrollera att pilen på filtret pekar i riktning mot motorn.
3.
Blanda 2 cap-fulls av Marvel Mystery olja i 3 liter färsk gas och häll blandningen i din bensintank.
4.
Placera en pan oljeavtappningspluggen under oljetråget på bilen. Detta kommer att pannan bultade under motorn med en större dränering bult sticker ut från botten eller på sidan av pannan. Konsultera bilens handbok för den exakta platsen för pannan. Lossa bulten och låta den gamla oljan rinna helt.
5.
Ta bort skruvarna fäster oljetråget till motorblocket, se till att du hålla reda på vilka bultar kom från där som de måste ominstalleras på samma plats. Dra pannan från motorn och ta bort oljan skärmen genom att skruva eller unclipping det från den ram som håller den på plats. Rengör pannan och skärmen genom att spraya med ett avfettningsmedel, WD-40, eller någon förgasare renare, kommer att fungera bra. Slang delar av och låt dem torka.
6.
Skrapa kvarvarande packningen från oljetråget fälgen och från hela bulthålen på auto motor. Sätt tillbaka skärmen. Placera en ny packning på kanten av oljetråget och lyft upp det på plats. Sätt tillbaka pannan genom att installera pannan bultar i exakt plats och för att du tog bort dem. Dra åt bultarna stegvis arbeta alternativa bultar. Byt ut oljetråget rinna bult.
7.
Ta oljefiltret med båda händerna och vrid den motsols för att skruva loss och ta bort den. Ta ditt nya filter och kappa gummipackningen med ett lager av den gamla oljan. Skruva detta på plats, för hand. Tillsätt 1 qt. Marvel Mystery Olja till din vevhus och sedan lägga till ny olja. Rådgör du bilens manual för rätt mängd olja.
8.
Placera en hink under kylaren avtappningspluggen (det brukar ligger på nedre vänstra hörnet av en radiator, men konsultera bilens manual för att vara säker). Öppna kontakten och dränera all vätska ur kylsystemet. Stäng kontakten.
9.
Bort och ersätta alla slangar i samband med kylsystemet. De flesta av dessa kommer att hållas på plats med en skruvtving. Skruva loss klämman, tar bort slangarna och ta dem till din lokala auto återförsäljare för att få en exakt ersättning. Sätt tillbaka slangarna och fyll kylaren med ny vätska enligt den vätska belopp som anges i bilens manual.
10.
Ta bort och byt ut luftfiltret. Om bilen har en förgasare, spraya en hel burk förgasaren renare (något slag) i halsen innan du byter filtret.
11.
bort och ersätta alla fläktremmar enligt instruktionerna i bilens instruktionsbok.
12.
Ta bort och ersätta startmotorn spole, fördelarlock, rotor tändning, tändstift och tändkablarna med OEM eller eftermarknaden delar som är avsedda för din bil.
13.
Ta bort och ersätta alla bilens säkringar. Titta i bilens handbok att ta reda på den specifika typen och förstärkare för varje säkring plats.
14.
Byt ut bilens batteri. Försök inte att ladda det.
15.
satte nyckeln i tändningslåset och vrid den till den första inställningen. Vänta ca 20 sekunder för att låta dina bränslepump att engagera sig och sedan starta bilen.

Tips och varningar


 • Se till att du står för den mängd Marvel Mystery Olja du har lagt till din vevhuset är den samlade olja vätska som är nödvändigt.
 • aldrig rulla en bil som har suttit, som hjullager kan ha svetsat samman från trycket av vikten på bilen.


 • Relaterade artiklar


  hur man visar ett hem att sälja den
  Hur man säljer begagnade bildelar på ebay
  hur man byter o2 sensorn i en Mercury Grand Marquis
  hur ändrar transmissionsolja i en Buick Park Avenue
  hur man byter luften i kabinen filtret i en Honda Odyssey
  hur du packar lagren om bromsarna
  hur du tar bort reservdäcket på en Toyota 4runner
  hur man rengör grumlig strålkastare
  hur man rengör cement från en bil
  Vad händer när motorkuddar går dåligt?