hur man lyfta upp en back i slutet av en bil

hur man lyfta upp en back i slutet av en bil

Upplyftande en bil och veta hur man jack upp ett fordon är viktigt för alla förare. Oavsett om du får punktering eller gör ett komplett broms jobb på din bil måste du lyfta bilen för att ta bort däcket eller ge bättre tillgång till oberoende av vilken del du försöker reparera. En majoritet av nyare bilar sitter så lågt att den grunden att det är viktigt att avståndet från marken till underredet på din bil

Du behöver:. .
Kilar
Automotive jack.


1.
Parkera bilen på en plan stenlagd yta. En packad grusväg kan också godtas.
2.
Blockera framhjulen med en aska block eller ett fast hårt föremål, exempelvis en 2 x 4, en tung sten eller en wedge. Var noga med att chocka framsidan av ett hjul och på baksidan av ett hjul.
3.
Placera uttaget på sidan av bilen du vill höja. Under bilen är en solid yta framför bakhjulet för att stödja domkraften och den potentiella vikten av fordonet.
4.
Efter handbok för Jack, lyfta fordonet lämnar spelet mellan hjul och underlaget.
5.
Sänk domkraften enligt anvisningarna. En hydraulisk domkraft kommer att sänka jämförelsevis annorlunda än en sax domkraft.

Tips och varningar


 • Beroende på din bil kan du jack upp i mitten. Det finns en solid stålram järnvägen som går i bakändan som kommer att stödja vikten på bilen.
 • Var försiktig när du är stöttning bilen. Dubbelkolla för plana ytor och se till att det inte finns någon chans att fordonet glider av domkraften. Alltid chock hjulen. På ett fordon med manuell växellåda, se till att fordonet är i växel. Använd första växeln om ryggen är kapade upp och backväxel för hissar upp fronten.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter säkringar och invändiga belysningen på ett fordon
  hur man lyfta upp en bil med en domkraft
  hur man byter stuga luftfilter i en Honda Civic
  Hur man monterar en radialdäck
  hur du tar bort fläckar från skinn bilsäten
  hur man hittar en stulen bil
  hur man rengör och förhindra korrosion på ett bilbatteri
  Hur kan bilar bränsleeffektivare förbättras?
  hur man ändrar vindrutetorkare på en Toyota Tacoma
  hur man installerar bromsbelägg på en Honda