hur man får bättre gas körsträcka på en diesel

hur man får bättre gas körsträcka på en diesel

Om du har en diesel-bil eller lastbil, kan det vara bra att överväga olika sätt att få bättre gas körsträcka. Dieselbränsle priserna har nått rekordnivåer och kommer förmodligen inte gå ner något snart. Hålla ditt fordon välskött, samt göra några små justeringar på vägen, kan du spara mycket pengar över tiden
1.
Kontrollera lufttrycket i däcken. Däck i en diesel som inte är helt uppblåsta kan påverka din gas körsträcka med så mycket som 10 procent.
2.
Genomför en melodi upp i din dieselbil. Ändra ditt luftfilter och bränslefilter om de är igensatt eller smutsig. Regelbundet byte av filter kan göra att din dieselmotor driver mer effektivt. Byt tändstift och tändkablarna om de är slitna. Använd ett renare bränsle injektorn och luftintag renare och för att optimera bränsleekonomi.
3.
Justera din belastningar och dra vikter. Din diesel kommer att förlora cirka en mil per gallon bränsle per 250 pounds att fordonen bär. Endast utföra det väsentliga i din hytt eller bagageutrymmet under körning.
4.
Ändra det sätt som du kör. Bibehålla en konstant hastighet under körning på landsväg, vanligtvis mellan 55 och 65 miles per timme. Farthållaren kan hjälpa till att hålla din hastighet stadigt. Tomgång kan också påverka gas körsträcka i en diesel. Stäng av fordonet om du är tomgång längre än en minut.
5.
minskar friktionen för bättre gas körsträcka i en diesel. Ställningar, bugg sköldar och prydnader bil kan ha en negativ inverkan på din gas körsträcka. Hjälpa till att stoppa luftmotståndet genom att ta bort dessa poster under körning.
6.
Kör din diesel i överväxeln växel. En diesel med överväxel automatisk växellåda ger dig de bästa gas körsträcka medan på vägen.


Relaterade artiklar


hur man rengör betong av en bil
tecken på att en bränslepump går dåligt
Hur fordonsindustrin stötdämpare arbete?
göra en monter vattendimma
hur du tar bort kablar bilbatteri
hur man rengör krom på en motorcykel
hur du packar lagren om bromsarna
hur du tar bort mögel från bilens interiör
vad som orsakar ojämn däckslitage?
hur man kan kontrollera trycket fordon däck