hur korrekt säkra en bil med en bogserlina dolly

hur korrekt säkra en bil med en bogserlina dolly

Du kan väl få en bil med en bogserlina dolly och ta den vart du vill använda den. Många människor fäster en bogserlina dolly till dragkroken på en RV att få en bil längs för en semester. Dollies är också ofta används för att bogsera en bil bakom en hyrd flyttbil. En dolly är det enkelt att ta bort en bil för användning och sätt sedan tillbaka det för bogsering
1.
Fäst dolly till lastbilen. Bogsera dockor är gjorda för att låsa släp missöden. Håll dolly i handtaget bakom lås kopplet. Öppna kopplingen genom att vrida moturs hand rotator eller genom att lyfta spaken. Lägg kopplet över dragkroken bollen. Dra åt sidan rotator eller tryck på spaken för att låsa dolly till problem. Dra dolly upp i handtaget för att se till att det är säkert.
2.
Haka på säkerhet kedjor. Dra kedjor från framsidan av Dolly mot lastbilen och korsa dem under skumt anslutning. Fäst krokarna på kedjorna till skårorna på vardera sidan av kopplingen. Lämna lite slack i kedjorna, men låt dem inte dra på vägen.
3.
Anslut bogsering ljus. En bogsera Dolly har bakljusen att äta upp signalen från lastbilen. Anslut dolly kontakten i uttaget på baksidan av lastbilen. Be en hjälpare att driva trucken lyser när du kontrollerar dolly ljus. Kontrollera att du har varselljus, bromsljus och båda blinkers.
4.
Sänk drive-upp ramper. Ramperna kommer antingen individuellt låst till en slide-på plats, eller kommer de att vara en stationär plattform låst i ett upplyft läge. Släpp enskilda ramper genom att dra i låset stiften och skjuta ramper ut mot baksidan. Dessa ramper är på gångjärn som låter dem falla på plats. Släpp plattform ramper med stift på baksidan av den bifogade filen bar. Detta gör att baksidan slutet av dolly att luta ramperna ner till vägen.
5.
Kör bilen upp ramperna. Flytta däcket banden iväg till sidorna och ur vägen för hjulet stannar. Be en medhjälpare att guida dig i läge för att centrera däcken på ramperna. Kör fronten på bilen uppe på dolly tills framdäcken sitter i hjulet stannar. Sätt bilen i "Park", eller lågväxel om det är en standard, och dra åt parkeringsbromsen.
6.
Säkra ramper. Om dolly använder plattformen ramper kommer tippläge stiga tillbaka i upprätt läge när du kör bilen framåt. Lås pin för plattformen. Om Dolly har individuella ramper, hiss dem tills de är i nivå med dolly och skjut dem tillbaka till deras anläggning ärmar. Se den fjädrande stift är låsta på plats.
7.
Bind ner framdäcken. Ta hjulet band upp över framdäcken så toppar nettoredovisas. Ställ spärrfunktion att "låsa" och växla handtaget fram och tillbaka tills banden är ordentligt åtdragna runt däcken. Placera spärr handtaget i det nedre läget och ställ in stiftet på "säkerhet".
8.
Fäst säkerhet kedjor från dolly på bogsera fordonet. Du kan behöva komma under framsidan av dolly för att se ramen på bilen. Loop kedjorna runt ramen med några inches av slack och låser spännen via en länk.
9.
Lås ratten. Släpp parkeringsbromsen och ställa bilen i friläge före transport. Ta nycklarna ur bilen och låsa dörrarna.

Tips och varningar


 • Bilar med fyrhjulsdrift, fyrhjulsdrift och bakhjulsdrift behöver drivaxel bortkopplad bogsera dolly transport.
 • aldrig tillbaka en bil på en fiberkabel dolly. Packa inte bilen bogseras eller tillåta folk att åka med inne.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort röken lukten från bilens ratt
  Hur bilen fungerar kolvmotorflygplan?
  hur du installerar en termostat i min Chevrolet Silverado
  Hur flex fans arbete?
  hur du ger din bil en tune-up
  orsakerna till ett bilbatteri brand
  hur man byter olja Chrysler endräkt överföring
  hur ta reda på vad sändningen är i en bil
  hur man rengör din bil
  hur man får bort mögel bilklädslar