hur en backspegel fungerar

hur en backspegel fungerar

Historia

Backspeglar har inte funnits så länge som man kan tro. Det första dunkla omnämnande av en backspegel är i boken "The Woman och Car" 1906, av Dorothy Levitt. Levitt föreslog att kvinnor bör bära handhållen speglar under körning så att de kan se bakom dem, om det behövs. Men den första backspegeln monteras i ett fordon var i ett lopp bil på första Indianapolis 500 lopp 1911.

Visa och blinda fläckar

En backspegel är en vanlig spegel som fästs på bilens vindruta. Den kan manövreras från sida till sida eller upp och ner, beroende på höjd och riktning föraren. När föraren tittar i spegeln, kan han se vägen bakom sig. Samtidigt lämnar den viktigaste backspegeln en blind fläck på flera meter rakt bakom bilen på båda sidor. Därför kan sidan backspeglar förstärka effekterna av de viktigaste backspegeln.

minska bländning

Side backspeglar kan vara problematiskt eftersom de kan lysa ljuset från andra bilar "strålkastare rakt in i förarens ögon. Därför är en sida backspegel formad som en kil, så det har två ytor: en ytnära och en djup yta. Den grunda ytan är bara något reflekterande, och den djupa ytan är helt reflekterande. Under dagen är spegeln satt så att alla ljus träffar den bakre delen av spegeln. På natten är dock spegeln vinklas så att ljuset från strålkastarna på andra bilar kommer att studsa bort av ytnära. Detta minskar strålkastare bländning.


Relaterade artiklar


hur man förlänga livet på bilens automatlåda
Hur vet man att en värmare kärna är ansluten
hur man rengör krom stötfångare
hur du ändrar en automatisk luftfilter
Vilka är fördelarna med oljebyten?
hur man rengör ansvarsfrihet på ett bilbatteri
hur man byter en Cheva Tahoe kupéfilter
Ta bort en solförmörkelse dörrpanelen
vad skyddar bilvax mot?
Hur en bils trumbromsar arbete?