hur elektroniska tändsystem arbete

hur elektroniska tändsystem arbete

Du behöver:
Skruvdragare
. Ficklampa.
Nåltång.

Kolv

Bensin är uppvärmd, orsakar det att expandera. Denna gas tas i en cylinder, där kolven komprimerar gasen med en mekanisk kraft. Tändstiftet genererar elektricitet, som är tänkt att antända den expanderade gasen som det är på den mest komprimerade staten. Detta skapar en explosion, och kraften i explosionen skjuter tillbaka kolven nedåt. Avgasröret som blir kvar frigörs genom avgasventil.

Spark

Högspänning elektricitet genereras genom en spole som ett tändstift. Denna gnista bågar till andra tändstiftet. Eftersom elektricitet passerar genom luften, antänds den komprimerade gasen. Dessa pluggar är isolerade och tål otroligt värme. Det material som skyddar och isolerar tändstiftet är gjord av keramik.

Coil

Två rullar används. Elektricitet passerar genom en primär spole. Strömmen bryts upp av brytare poäng, vilket gör att el som ska spridas till den sekundära spolen. Denna el överförs därefter till distributören.

Cap och Rotor

elektricitet träder rotorn, som är innesluten i en mössa. Rotorn snurrar och skickar elektricitet till olika cylindrar, så att varje cylinder för att fungera.


Relaterade artiklar


hur man byter vätska manuell växellåda
hur man byter vindrutetorkare
hur man installerar en K & N luftfilter
hur man kan kontrollera trycket fordon däck
hur man byter en Mazda 3 oljefilter
Hur man vet om en bil har en fabriksgaranti
hur man byter en radiator avluftningsventilen
hur man kan kontrollera för slitna fjädringskomponenter
hur man kan kontrollera batteriet i en Saturn S-serien bil
hur man kan hoppa starta en bil