Hur fungerar en domkraft?

Hur fungerar en domkraft?

Basics

En domkraft är ett system som lyfter tunga föremål. Jacks används ofta för att höja bilar så att ett däck kan ändras. En domkraft är vanligt med bilar men används också på många andra sätt, inklusive industriella maskiner och även flygplan. De kan vara kort, lång, tjock eller tunt beroende på hur mycket tryck de kommer att vara under och det utrymme som de behöver för att passa in. Domkraften är gjord av olika typer av metall, men skruven i sig är i allmänhet gjorda av bly.

skruven

Skruven har en tråd konstruerade för att tåla ett enormt tryck. Detta beror på att det är allmänt håller upp tunga föremål under en längre tid. Väl uppe, de normalt själv låsa så att de inte kommer att falla om operatören släpper, och de håller sig väl till slitage av upprepad användning. Om de är gjorda med en boll mutter, kommer de att hålla längre eftersom det finns mindre friktion skapas med denna typ av domkraft. De kommer dock inte själv låsa. Detta kan vara farligt och hanteras varsamt.

Operation

Domkraften kan höjas och sänkas med en metall bar som sätts in i uttaget. Operatören blir stapeln med händerna i en medurs riktning. Detta vänder ut skruven i uttaget och gör det gå upp. Skruven lyfter liten metallcylinder och plattform som är ovanför den. Eftersom jack går upp, allt som är placerad ovanför det kommer att öka också, när domkraften tar kontakt. Baren stängs tills domkraften höjs till den nivå som krävs. För att sänka domkraften ribban sätts i motsatt riktning. En automatisk domkraft har växlar inne i uttaget som är anslutna till skruven. Avhandlingar växlar är förbundna med andra redskap och barer som är aktiverade av en strömkälla att höja och sänka domkraften.


Relaterade artiklar


Hur man använder en batteriladdare för en bil
hur man installerar ett filter på en Subaru WRX
hur du kontrollerar bilens bromsvätska
hur en elektrisk fläkt fungerar i bil
hur man byter strålkastare Toyota pickup
Hur bilen EGR-ventiler arbete?
hur du tar bort dubbar från vinterdäck
hur man byter en stuga luftfilter på en Honda
vad som orsakar en ren bil att bli smutsig?
hur du tar bort kylaren från en Honda Civic