Hur är bensinmotorer gjort?

Hur är bensinmotorer gjort?

Basics

Även om det finns gott om andra förbränningsmotorer, såsom de som använder diesel och vätgas, bensindrivna som är de vanligaste. För att kunna arbeta, gör en bensinmotor användning av en kombination av bensin och luft som kommer in en cylinder för att starta processen av förbränning.

Design

En viktig princip i skapandet av bensinmotorer är förbränningsmotorer, som gör det möjligt för bensin för att tända och skapa energi. De flesta moderna motorer använder sig av en fyrtakts förbränningscykel, som består av intaget, kompression, förbränning och avgasrök. Tre huvuddelar behövs för processen i förbränningsmotorer för att ta plats: kolven, vevaxel och vevstake. En kolv finns i cylindern på bensinmotorn och säkras tätt av kolvringar. Dess främsta syfte är att tvinga kraften i expanderande gas till vevaxeln via vevstaken.

Material

De material som används vid tillverkning av bensinmotorer måste ha en kombination av styrka och funktion för att klara de ständiga användning. Ett vanligt material som används i bensinmotorer är kiselnitrid, en typ av keramiska metall som ofta används i enheter som är benägna att hög friktion. Utöver denna kvalitet har kiselnitrid förmågan att stå emot stötar och är lättare och mer hållbart än de flesta metaller, vilket gör det ganska idealiskt vid tillverkning av bensinmotorer. För motorer som inte genomgår hårt bruk, är metaller som stål även används vid tillverkning av bensinmotorer.

Process

kommersiellt göras motorer är vanligtvis tillverkas i fabriker på automatisk montering linjer. Ryggraden att göra en bensinmotor är monteringen av cylindern, som innehåller kolven. Antalet cylindrar kan variera från några enskilda till flera. De flesta bilar som finns på marknaden idag använder sig av åtta cylindrar. För bensinmotorer som utnyttjar mer än en flaska, måste de vara placerade på ett visst sätt. I en inline, är cylindrarna placerade i en enda fil i en bank. Å andra sidan har ett "V" typ av arrangemang cylindrarna placerade i en vinkel mot varandra i två banker. Slutligen, är cylindrarna placerade i två banker mittemot varandra i en lägenhet.

Kvalitetskontroll

Kvalitetssäkring av de tillverkade bensinmotorn utgör ett viktigt steg i hur de görs. Under produktionen är alla delar och komponenter som går i enheten kontrolleras för att garantera att de har rätt mått och byggs på rätt sätt. En av de viktigaste stegen i kontrollen för kvalitet söker sprickor i materialet som används i de delar bensinmotor. Anledningen till detta är att förekomsten av skador potentiellt kan orsaka allvarliga försämringen av prestationsförmågan senare.


Relaterade artiklar


hur man rengör målade krom
hur buff bilar
hur till check transmissionsolja i en Toyota 4runner
hur detalj bilar
hur reparera hack, repor och bucklor på din bil
hur man rengör krom hubcaps
hur man installerar en Town & Country stuga luftfilter
vad är syftet med topplock i bilar?
hur man byter olja i bilen
hur man roterar stål bältade radialdäck