vad är syftet med styrservoolja?

vad är syftet med styrservoolja?

Styrservoolja är en integrerad del av fordonets styrservopump drift. Styrservoolja är inrymt i servostyrning pumpbehållaren, och utför en mängd olika funktioner

Smörj styrservopump

En av de viktigaste syftena med styrservoolja är att smörja motorn styrning pump, huset reservoar som lagrar ett fordons servostyrning vätska. Den tjänar också till att utöva påtryckningar vätska servostyrning och driva den genom hela servostyrning system.

Smörj styrinrättningens Unit

Tillsammans med smörjande ett fordons servostyrning pumpenhet utför styrservoolja annan viktig effekt funktion styrsystem: smörja servostyrning växeln. Den servostyrning växeln är den del av en servostyrning system som maskor med fordonets styrning stav mekanism som slutligen flyttar fordonets främre däck.

Ge Hydraultryck

Styrservoolja, efter att ha tryck och pumpas genom servopumpen, flöden under fordonets makt styrsystem, vilket ger den hydrauliska eller vätska, tryck behövs för att driva den mekaniska komponenter i ett servostyrning system.

Minska servostyrningen Friktion

Styrservoolja tjänar till att smörja och olja de mekaniska delarna av en servostyrning system. Precis som alla andra mekaniska system med många ingreppstekniken delar, har en servostyrningen många länka delar som arbetar tillsammans och slutligen orsakar friktion. Styrservoolja hjälper till att minimera denna friktion, vilket i sin tur minskar servostyrningen slitage.

Minska servostyrningen Temperatur

Tillsammans med smörjande en servostyrningen fungerar styrservoolja att minska driftstemperaturer av makten styrning växeln och servopump, två av de mer kritiska, värmeproducerande delar av ett servostyrning system.


Relaterade artiklar


hur du tar bort dörrpaneler på en Saturn Outlook
hur till check batterikablarna
vad som orsakar bär på bildäck?
hur man rengör mögel från ramar rv fönster
hur man gör en tråd veck om allt fordonsindustrin
hur man gör en spiral packning
Hur identifiera överdriven oljeförbrukning
hur man byter chock bussningar
hur man rengör och förhindra korrosion på ett bilbatteri
Hur ofta ska du vaxa en bil?