hur till check batterikablarna

hur till check batterikablarna

Korroderade eller skadade batterikablarna kommer att hindra bilen från att starta korrekt. De kommer inte att kunna dra A vid kallstart ur batteriet till startsystem. Kontrollera batterikablarna är ganska lätt i de flesta fordon där batteriet är placerad i motorrummet. Andra fordon kan det vara lite mer utmanande. Se ägarens manual för din bil för att hitta ditt batteri, om det är faktiskt inte i motorutrymmet

Du behöver:.
Tänger
Kvalitet eltejp.
Stålborste.
Skyddsglasögon.
Batteriuttaget renare verktyg.
Batteriuttaget renare spray.
Batteriuttaget beskyddare spray.


1.
Leta reda på batteriet. Vissa fordon kan ha ett batteri som finns under baksätet som skulle kräva att sätet ut eller vända den upp. Andra bilar har batteriet i förarens framskärm bra och kan bara nås genom att ta bort ett däck. De flesta batterierna finns i motorrummet, men även då ibland de befinner sig under en luft låda eller någon annan komponent som kan behöva tas bort för att inspektera batterikablarna.
2.
Titta på batteripolerna. Vissa bilar har batterier sida post, vilket innebär att kablarna skruven i batterifacket från sidan med bultar på ändarna av kablarna. Övriga fordon har den översta inlägget batterier där kablarna fäster vid toppar. Tecken på korrosion eller slarv eller kablar nötta skulle förmodligen vara där batteriterminalen ändar fästa på batteriet.
3.
Försök att flytta terminalen slutar en i taget med ett par tång, för att avgöra om den är lös.
4.
Täck alla sliten eller sprucken kabel täcker med en kvalitet eltejp.
5.
Rengör eventuell korrosion från batteripolerna. Sätt på skyddsglasögon och ta bort batteripolerna från varje inlägg (negativ först, sedan positiv) och rengör dem med batteriet renare verktyget och en stålborste och de tjänster batteriet också.
6.

Spray batteripolen renare spreja terminalen slutar och batteripolen och följ anvisningarna på burken. De flesta behöver sitta i fem minuter eller så och sköljas med vatten. Byt ut terminalen ändarna på batteriet efter (ett positivt först, sedan negativa) och spraya med batteripolen beskyddare spray för att undvika framtida korrosion.


Relaterade artiklar


Hur fungerar en universell gemensamt arbete?
hur man byter en baklykta på en Pontiac Grand Prix
Hur berätta om en Lexus RX 330 är awd
hur man byter en Cheva S-10 (2002) termostat
tecken på att en bränslepump går dåligt
hur ändrar kabinen luftfiltret på en BMW X3
hur du tar bort rost från en Honda Accord fjärdedel panel
hur du tar bort kärleken buggar från bilen
hur lera bar en bil med Pinnacle ultra poly lera
Hur man vet om din Struts är dåliga